Leon Kuijs nieuwe voorzitter College van Bestuur Politieacademie!

Politie
MIDDELBURG – Leon Kuijs (56) wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming. Kuijs start met zijn nieuwe functie op 22 april en heeft vanaf dat moment de feitelijke leiding over de Politieacademie.

Leon Kuijs vervulde de afgelopen jaren diverse functies binnen de politieorganisatie. Hij was tussen 2002 en 2011 korpschef van Brabant-Zuid-Oost en sinds 2009 voorzitter van de Raad van Korpschefs. Als een van de kwartiermakers bereidde hij de komst van de nationale politie voor en sinds 1 januari 2013 is hij lid van de korpsleiding van de nationale politie.

Kuijs voerde de afgelopen periode gesprekken met de ondernemingsraad van de Politieacademie, een ingestelde draagvlakcommissie, de Raad van Toezicht en minister Opstelten. Gezien de positieve adviezen besloot minister Opstelten om hem voor te dragen voor benoeming. De komende weken rondt Kuijs zijn werkzaamheden binnen de korpsleiding af en bereidt hij zich voor op zijn nieuwe taak.

Lees ook:Jannine van den Berg korpschef nationale politie
Lees ook:Henk van Essen plaatsvervangend korpschef!
Lees ook:Nieuwe korpschef!
Lees ook:Korpschef Akerboom: politie barrières wegnemen
Lees ook:Pieter Vierhout 1 januari weg bij Admiraal de Ruyterziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>