Fiets- en verkeersveiligheidsdag!

GOES – Op de Goese Grote Markt is zaterdag 25 mei van 11.00 tot 15.00 uur de fiets- en verkeersveiligheidsdag.

Met het verkeersveiligheidsplan ‘Op weg naar nul in Goes’, waar de verkeers- veiligheidsdag onderdeel van is, hoopt de gemeente Goes inwoners te informeren over de gevaren in het verkeer en hierdoor het aantal verkeersongevallen te verminderen.

Tijdens de verkeersveiligheidsdag kunnen mensen ervaren hoe het is om uit een auto te klimmen die over de kop is geslagen en is er een rij-simulator. Daarnaast laat de gemeente Goes zien wat zij doet aan verkeersveiligheid, hoe de gemeente het gebruik van de fiets in plaats van de auto stimuleert en wat zij doet aan fietsdiefstalpreventie.

Fietshelm

Om mee te doen aan de kleurwedstrijd kun je de kleurplaat via www.goes.nl downloaden. De eerste 50 kinderen die deze inleveren krijgen een fietshelm. Lever de kleurplaat in bij de stand van de gemeente Goes tijdens de fiets- en verkeersveiligheidsdag.

Graveren RAI-code

Iedereen kan zijn fiets gratis laten graveren met de nieuw RAI-code, waardoor de politie bij teruggevonden fietsen sneller de rechtmatige eigenaar van de fiets kan vinden. Kijk op www.goes.nl/AFAC onder het kopje “Fiets gratis laten graveren” wat de voorwaarden zijn. Zo is legitimatie verplicht en zijn niet alle fietsen geschikt om te graveren. Ook maakt iedere deelnemer kans op een van de drie AXA sloten ter waarde van 60 euro die die middag weggegeven worden.

Deelnemers

De gemeente Goes verzorgt de dag samen met de volgende partners;

- Gemeente Goes

- Centrum Fietsdiefstal

- Veilig Verkeer Nederland

- St. Responsible Young drivers Nederland

- Fietsersbond

Lees ook:Helmencampagne voor kids is start Zeeuws fietsjaar
Lees ook:Fietsenruiming voorzijde Station
Lees ook:Veiligheid op de fiets voor 55-plussers!
Lees ook:Ouderen veilig op weg met eerste intelligente fiets en strooirouteplanner!
Lees ook:Warme Truiendag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>