Warme Truiendag!

warme truiendag

TERNEUZEN – Ook in het Zeeuwse houden ze vrijdag 5 februari Warmetruiendag. Dit is alweer het tiende jaar dat op deze dag bewust de verwarming lager wordt gezet om zo te besparen op energie en CO2-uitstoot. De gemeente Terneuzen doet mee!

 

In de gemeentelijke gebouwen zetten we de verwarming twee graden lager dan normaal. Dat levert een besparing op van 12% aan energie en CO2-uitstoot. Om nog eens extra de aandacht te vestigen op Warmetruiendag krijgen bezoekers van de publieksbalie die dag gratis warme chocolademelk. Verder is er informatie verkrijgbaar in de publiekshal over het Duurzaam Bouwloket en Fietsen Scoort, een initiatief waarbij fietsen gestimuleerd wordt om zo ook het milieu te sparen.

’t Geuzennest doet ook mee 
Ook basisschool ’t Geuzennest in Biervliet doet mee aan de Warmetruiendag. De verwarming van de school gaat deze dag omlaag.

Meer weten? Kijk eens op het Duurzaam Bouwloket!
Wilt u zelf ook meedoen? Zet dan de verwarming lager op 5 februari. Nog meer praktische tips om thuis energie te besparen kunt u online lezen opwww.duurzaambouwloket.nl.

Ook fietsen bespaart veel CO2
Naast de verwarming lager zetten levert fietsen ook veel CO2-besparing op. In 2015 deden 63 medewerkers van de gemeente Terneuzen mee met Fietsen Scoort. Zij kwamen regelmatig op de fiets naar hun werk en namen de fiets voor werkafspraken. Samen legden ze 42.647 km af en stootten zo 10.556 kg minder CO2 uit. U leest er meer over op www.fietsenscoort.nl.

Lees ook:Duurzaam Bouwloket!
Lees ook:Duurzaam bouwloket in Kapelle
Lees ook:Duurzaam Bouwloket
Lees ook:Energiebelasting stijgt: opwekken van eigen energie nu het moment!
Lees ook:Fiets naar je werk…dag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>