Weersafhankelijke openstelling openluchtbaden!

zwemwater blog
KOEWACHT – De vijf openluchtbaden in de gemeente Terneuzen zijn van zaterdag 1 juni tot en met zondag 1 september weer open. In deze, ook voor de gemeente Terneuzen economisch mindere tijd, moet er bezuinigd worden op de exploitatiekosten van sportvoorzieningen. Daarom is besloten om de baden afhankelijk van het weer wel of niet open te stellen, de openingstijden van Koewacht en Zaamslag iets aan te passen en de temperatuur van het zwemwater weersafhankelijk en efficiënter te regelen.

Bij slecht weer, aanhoudende regen of een temperatuur van minder dan 18 graden gaan de buitenbaden in Axel, Koewacht, Sas van Gent, Terneuzen en Zaamslag niet open. Op de dagen dat de buitenbaden gesloten zijn, kan er wel gezwommen worden in het binnenbad van Sportcentrum Vliegende Vaart.

Bij mooi weer (temperatuur boven de 28 graden) gaan de buitenbaden ’s ochtends eerder en ’s avonds langer open.

Om 9.00 uur ’s ochtends wordt aan de hand van de weersvoorspelling van www.weeronline.nl voor 15.00 uur ‘s middags bepaald wel of niet te sluiten of langer open te gaan.

Op de website www.terneuzen.nl/sportcentrumvliegendevaart en op de Facebook- en Twitter-pagina van Sportcentrum Vliegende Vaart wordt elke ochtend tijdig gemeld of de buitenbaden gesloten worden of dat ze langer open zijn.

Aangepaste openingstijden Koewacht en Zaamslag

Voor de buitenbaden in Axel, Terneuzen en Sas van Gent gelden de volgende openingstijden:

ma. t/m vr.: 11.00 tot 19.00 uur, za. 11.00 tot 18.00 uur, zo. 13.00 tot 18.00 uur.

In overleg en overeenstemming met de dorpsraden van Zaamslag en Koewacht zijn de openingstijden daar iets aangepast. Koewacht gaat voor en na de zomervakantie van maandag tot en met donderdag niet om 11.00 uur, maar om 13.00 uur open. Overige dagen en periode is gelijk aan overige baden. Zaamslag gaat voor en na de zomervakantie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open om 14.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur. Tijdens de zomervakantie is dit bad alle dagen vanaf 13.00 uur open. De eindtijden zijn gelijk aan Axel, Terneuzen en Sas van Gent.

Temperatuur lager

Verder is besloten om de watertemperatuur van de verwarmde baden in Axel, Terneuzen, Sas van Gent en Zaamslag weersafhankelijk en efficiënter te regelen, met een minimum temperatuur van 21 graden als uitgangspunt. Als de baden bij slecht weer gesloten zijn, dan kan de verwarming zelfs nog iets lager.

Besparing

De gemeente hoopt met voorgaande maatregelen en het sluiten van twee duikplanken als er onvoldoende toezichthoudend personeel beschikbaar is, zo’n 70.000 euro te besparen. Dit is conform het besluit van de gemeenteraad in 2012. Vanaf 2014 moet nog eens 150.000 euro extra bespaard worden. Hoe dit gerealiseerd gaat worden, is nog in onderzoek.

Ook in Terneuzen is er een buitenbad:

Lees ook:Openluchtbaden open
Lees ook:Vernield openlucht zwembad Zaamslag later open…..
Lees ook:Buitenbad Terneuzen langer open!
Lees ook:Openluchtzwembaden open!
Lees ook:Laatste dag openlucht zwembad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>