Uitreiking Pelgrimstas in de gemeente Hulst!

hulst gemeente blog
HULST – In de gemeente Hulst worden zaterdag 22 juni 3 inwoners in het zonnetje gezet. Burgemeester Jan-Frans Mulder reikt hen die dag – tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis te Hulst – een Pelgrimstas uit. De bijeenkomst begint om 15.00 uur.

De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap. De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de persoon waar het om gaat heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Pelgrimstas in 2013 toe te kennen aan:

- Mevrouw Maggie Sandkuijl – Ongenaert uit Hulst

- De heer Marc van Dorsselaer uit Hulst

- De heer Tonny van Laare uit Hulst

M.G.L. (Maggie) Sandkuijl – Ongenaert (1951) in Hulst

Al meer dan 30 jaar is Maggie Sandkuijl – Ongenaert actief als vrijwilligster binnen de katholieke kerk. Van 1980 tot en met 1988 als vrijwilligster bij de pastorale zorg van het Liduinaziekenhuis en van 1988 tot 2000 bij de kapel van de Blaauwe Hoeve te Hulst. In 2000 was zij mede-oprichtster van Rouwzorg in de huidige parochie H. Maria Sterre der Zee en gaf zij deze gestalte. Nu, 12 ½ jaar later, is Maggie nog steeds de drijvende kracht achter Rouwzorg Regio 0114.

M.L.L.M. (Marc) van Dorsselaer (1951) in Hulst

Marc van Dorsselaer was vanaf 2005 tot 2011 vrijwilliger bij het Palazzolihuis in Hulst. Hiervoor ontwikkelde hij het project ‘De Week van de Aandacht’. In 2011 richtte hij een nieuwe stichting op ‘Máscura’ (más = meer en cura = zorg, aandacht) waarvan hij tevens voorzitter en projectleider werd. Bij de stichting Palazzoli werd hij toen bestuurslid. Ook is Marc het brein achter het support-DVD project, de support-fotoboeken-actie en ‘The Walk of Hope’.

A.J.P. (Tonny) van Laare (1949) in Hulst

Tonny van Laare is sinds 2005 vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Zeeland – locatie Hulst. Hij is penningmeester en druk met de maatschappelijke begeleiding van cliënten. Zo maakt hij vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe omgeving, helpt deze met papierwerk en het inrichten van hun nieuwe woning. Daarnaast is Tonny ook actief in de Cliëntenraad Hulst. Deze raad brengt zowel gevraagd als ongevraagd advies uit aan de gemeentelijke organisatie en het gemeentebestuur.

Lees ook:Uitreiking Pelgrimstas
Lees ook:Pluim voor?????
Lees ook:Uitreiking Pelgrimstas!
Lees ook:Pelgrimtassen uitgereikt
Lees ook:Vriendendienst in Hulster archief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>