Aangifte vermissing Nederlands reisdocument en rijbewijs!

paspoort
KAPELLE – Als een Nederlands staatsdocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) is gestolen of is zoekgeraakt, is het niet meer noodzakelijk om daarvoor bij de politie aangifte te doen. Bij de aanvraag van het nieuwe document bij de gemeente, wordt de aangifte van vermissing van het oude document direct meegenomen. Met ingang van 1 juni namen alle gemeenten in Zeeland de aangifte van een vermissing van deze documenten over van de politie.

Deze nieuwe werkwijze is voor inwoners een belangrijke verbetering. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de politie en de betrokken gemeenten hebben zich samen sterk gemaakt om deze vorm van dienstverlening juridisch mogelijk te maken. De combinatie van aangifte doen en het aanvragen van een nieuw document is hierdoor vereenvoudigd. Aangifte van vermissing is verplicht, ook als men geen nieuw document wil aanvragen. Het doen van aangifte moet persoonlijk op het gemeentehuis gebeuren. Dit kan niet digitaal of per telefoon.

Geen extra kosten

De gemeente Kapelle bijvoorbeeld rekent voor deze nieuwe dienstverlening geen extra kosten. Wel is het zo dat voor de aanvraag van een nieuw staatsdocument na verlies of diefstal extra leges (vermissingsleges) worden gerekend.

Meer informatie is te vinden op www.kapelle.nl. Hier vindt u ook de kosten voor het aanvragen van een staatsdocument en de hoogte van de vermissingsleges.

Lees ook:Paspoort kwijt?
Lees ook:Paspoort, rijbewijs of identiteitskaart verloren of gestolen?
Lees ook:ID-bewijs of rijbewijs kwijt?
Lees ook:Digitaal aangifte doen van vermissing Nederlands reisdocument!
Lees ook:Elektronisch aanvragen van rijbewijzen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>