ID-bewijs of rijbewijs kwijt?

paspoort

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt? Of is deze gestolen? Dan moet u dit zo spoedig mogelijk melden bij de gemeente. Hiermee voorkomt u dat er fraude met uw document wordt gepleegd.

Voor het registreren van uw vermissing en het aanvragen van uw reisdocument of rijbewijs kunt u in de gemeentewinkel terecht. Daar wordt een verklaring van vermissing of diefstal opgemaakt. Vervolgens kunt u direct een nieuw reisdocument of rijbewijs aanvragen.

Verloren en gestolen reisdocumenten en rijbewijzen worden landelijk geregistreerd om fraude te voorkomen. Na het opmaken van de verklaring verliest het reisdocument of rijbewijs zijn geldigheid. Als het reisdocument of rijbewijs wordt teruggevonden, kan het niet meer worden gebruikt. Het teruggevonden document moet worden ingeleverd bij de gemeente.

In Nederland wordt veel fraude gepleegd met identiteitsbewijzen. Ze worden als vermist of gestolen opgegeven terwijl ze dat niet zijn. Om fraude te voorkomen kan de gemeente of de politie besluiten om een registratie van vermissing nader te onderzoeken. Bijvoorbeeld als u binnen vijf jaar tijd meerdere keren documenten als vermist opgeeft. Wordt er getwijfeld aan de betrouwbaarheid van uw vermissing, dan krijgt u mogelijk geen nieuw document.

Bent u uw Nederlands reisdocument of rijbewijs in het buitenland kwijtgeraakt of is deze in het buitenland gestolen? Meld dit dan zo spoedig mogelijk bij de plaatselijke politie. Voor reisdocumenten geldt dat u aansluitend bij de Nederlandse ambassade of het consulaat een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument moet aanvragen (noodpaspoort of laissez-passer) om terug naar Nederland te kunnen reizen. Bij terugkomst in Nederland neemt u telefonisch contact op met de gemeente om een afspraak te maken om uw vermissing door te geven en te registreren.

Voor vragen over kwijt geraakte reisdocumenten en rijbewijzen kunt u bij de gemeente Hulst terecht via tel. 14 0114.

Lees ook:Paspoort kwijt?
Lees ook:Aangifte vermissing Nederlands reisdocument en rijbewijs!
Lees ook:Paspoort, rijbewijs of identiteitskaart verloren of gestolen?
Lees ook:Langere wacht- en levertijd voor reisdocumenten!
Lees ook:Aanvraag reisdocumenten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>