Verkeersmaatregel centrumgebied Oostburg!

Parkeerwacht
OOSTBURG – Een woordvoerder van de gemeente Sluis: “Burgemeester en wethouders van Sluis brengen ter openbare kennis: Dat de situatie met betrekking tot het betaald parkeren in het centrumgebied van Oostburg met zich meebrengt dat de omlooptijd niet zo hoog is dan wenselijk is en om de parkeerdruk beter te reguleren, wij voornemens zijn om een parkeerschijfzone (zogenoemde blauwe zones) met een beperkte tijdsduur in te stellen in het centrumgebied.”

“Dat ter bevordering van de doorstroming van het verkeer, alsmede het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg, overgegaan wordt tot het instellen van een parkeerschijfzone op de Markt, het Ledelplein, in de Burgemeester Erasmusstraat, op het Kerkplein en een gedeelte van de Burgemeester H.A. Callenfelsstraat, grenzend aan de Oprit te Oostburg. In deze zones mag binnen de aanwezige parkeervakken worden geparkeerd met toepassing van de wettelijk goedgekeurde parkeerschijf. De tijdsduur voor het parkeren in de zone is gesteld op maximaal twee uur, van maandag tot en met zaterdag, vanaf 9.00 tot 16.00 uur, gedurende het gehele jaar.”

“De verkeersmaatregel voor het instellen van de parkeerschijfzone wordt gerealiseerd door het plaatsen van zes “parkeerschijfzone”-borden, model E-10 zb, volgens bijlage I van het R.V.V. -1990, met onderborden: “maximaal twee uur op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 16.00 uur” en drie “einde parkeerschijfzone”-borden, model E-11 ze, volgens bijlage I van het R.V.V.-1990. Ter ondersteuning van deze parkeermaatregel zullen de parkeervakken in de voornoemde zone worden voorzien van blauwe strepen.”

“Aan de (particuliere) bewoners van de woningen welke gelegen zijn binnen de parkeerschijfzone, kan voor maximaal één auto per woning ontheffing worden verleend. De ontheffinghouders maken gebruik van de hiervoor aangewezen plekken, zijnde het Kerkplein en het Ledelplein. Een aangevraagde ontheffing wordt verleend per kalenderjaar en slechts na betaling van de verschuldigde legeskosten. De ontheffingen worden niet verstrekt aan exploitanten c.q. medewerkers van de binnen de parkeerschijfzone gelegen bedrijven.”

“Om een verschil in gebruiksduur tussen van de nieuw in te stellen parkeerschijfzone en de bestaande parkeerschijfzone op te heffen is besloten om het verkeersbesluit d.d. 21 juni 2011, gepubliceerd 10 augustus 2011, ten aanzien van de bestaande parkeerschijfzone aan te passen in die zin dat ook daarvoor een gebruiksduur zal gelden van maandag tot en met zaterdag.”

“De bijbehorende situatietekening ligt ter inzage en kunt u hier digitaal raadplegen.”

“De inwerkingtreding van het besluit is bepaald op de dag nadat een termijn van zes weken na de dag van deze openbare kennisgeving is verstreken.”

“Binnen zes weken kan door belanghebbenden bij ons een bezwaarschrift worden ingediend. De termijn van zes weken vangt aan op de dag na de datum van publicatie van dit besluit. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.”

“Het bezwaarschrift moet binnen de hiervoor gestelde termijn door ons zijn ontvangen.”

“Tevens kan door belanghebbenden bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Middelburg een voorlopige voorziening worden gevraagd, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek gelden dezelfde vereisten als ten aanzien van een bezwaarschrift. Bovendien dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd. Ook is er griffierecht verschuldigd.”

Lees ook:Straat tussen Markt en Langestraat Oostburg opgebroken
Lees ook:Kernbezoek Oostburg!
Lees ook:Tijdelijke verkeersmaatregel
Lees ook:Veiligheidsrisicogebied!
Lees ook:Automobilist schiet in Oostburg de weg op!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>