Veiligheidsrisicogebied!

politie groep 4

TERNEUZEN – Burgemeester Jan Lonink heeft afgelopen week de kern Terneuzen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie in deze gebieden preventief kan fouilleren.

De burgemeester heeft in overleg met politie en justitie besloten dat de preventieve maatregel een maand blijft gelden (tot 9 oktober 2016 01.00 uur).

Meteen na de uitspraak nam de burgemeester al een spoedeisende maatregel met een duur van maximaal 12 uur. Een spoedeisende maatregel mag zonder aankondiging direct ingaan. Bij een aanwijzing voor langere tijd, moet de maatregel vooraf worden aangekondigd.

Het veiligheidsrisicogebied wordt aangewezen op grond van door de politie aangeleverde informatie. Binnen het gebied kan iedereen worden gefouilleerd en mogen ook vervoersmiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens.

De maatregel heeft de burgemeester genomen omdat de rechtbank Zeeland-West-Brabant op 8 september uitspraak heeft gedaan in de strafzaak m.bt. de schietpartijen in het najaar 2014 in Terneuzen. De aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied is de laatste jaren meerdere malen gedaan.

De burgemeester kan de maatregel indien nodig verlengen op basis van informatie van politie en justitie.

Lees hier het formele besluit over de spoedeisende maatregel voor de periode van 8 september 2016 (13.00 uur) tot 9 september 2016 (01.00 uur).

Lees hier het formele besluit voor de maatregel voor de periode van 9 september 2016 (01.00 uur) tot 9 oktober 2016 (01.00 uur).

Het gebied wordt begrensd door:
I. in het noorden de rivier de Westerschelde
II. in het westen het Kanaal van Gent-Terneuzen tot aan de brug bij Sluiskil, inclusief het busstation Westerscheldetunnel en de afrit van de Westerscheldetunnelweg (N62) naar de N252 (rotonde direct ten zuiden van de Westerscheldetunnel);
III. in het zuiden, vanaf de brug bij Sluiskil de N61/N62/N290 tot aan de Kraagbrug over de Otheense Kreek, doch inclusief de gebouwen en percelen van Skidome Terneuzen (aan de Zeelandlaan), Biobase (Zeelandlaan) en B.V. Kanaalkruising Sluiskil (KKS) aan de Koegorstraat 1c
IV. in het oosten de Otheense Kreek, de wegen Waterhyacint, Schepenlaan, Molenweg, Drieweg, Reuzenhoeksedijk, Margarethaweg tot aan de Westerscheldedijk.

Kijk hier voor een kaartje van het gebied.

Bezwaar
Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken, door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift bij de burgemeester. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

Voorlopige voorziening
De besluiten blijven gelden tot er is beslist op het bezwaarschrift. Het kan zijn dat besluiten intussen onherstelbare gevolgen hebben. Indien onverwijlde spoed dit vereist kunnen belanghebbenden tevens, onder voorwaarde van het indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Middelburg (postbus 5015, 4330KA Middelburg). De voorzieningenrechter kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.

Lees ook:Terneuzen wil van schietgrage bendes af!
Lees ook:Beheerplan Agrarisch Natuurbeheer goedgekeurd!
Lees ook:Politie op wapenjacht in Terneuzen!
Lees ook:Verkeersmaatregel centrumgebied Oostburg!
Lees ook:Stiletto in beslag genomen bij preventieve fouilleringsactie Terneuzen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>