Programma kennismakingsbezoek koning en koningin bekend!

koning willem alexander en koningin maxima blog
MIDDELBURG – Het nieuwe koningspaar brengt vrijdagochtend 21 juni een bezoek aan Zeeland. Het bezoek start op de Abdij in Middelburg. Hierna vertrekt het koningspaar naar Goes en Zierikzee. Via de Brouwersdam reist het paar verder naar de provincie Zuid-Holland.

Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten. Beide provinciebezoeken worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de Koning en Koningin in totaal 100 mensen die een bijzondere betekenis hebben voor beide provincies, zoals sporters, musici, vrijwilligers, ondernemers en onderzoekers.
De Commissaris van de Koning in de provincie begeleidt de Koning en Koningin. Gastheer is de burgemeester van de gemeente die wordt bezocht.

Middelburg: ontvangst in het Prinsenlogement en bezoek aan Abdijplein en Damplein
Begroeting van de Koning en Koningin door de Commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer J.M.M. Polman, en de burgemeester van Middelburg, mr. H.M. Bergmann, bij het Prinsenlogement. Ontmoeting met het college van Gedeputeerde Staten en de plv. voorzitter van Provinciale Staten. Aansluitend wandelen de Koning en Koningin over het Abdijplein met diverse activiteiten: ontmoeting met medewerkers van De Manteling, winnaar van de Kroonappel uit de categorie ‘Helpende Hand’, presentatie van oude Zeeuwse producten in een moderne uitvoering en ondernemend Middelburg. Verder is er een ontmoeting met leerlingen van de Sint Bavoschool uit Oostburg (gemeente Sluis). Deze school heeft in Zeeland de Koningsspelen op de meest originele manier gepresenteerd. Verder is er een opstelling van ringrijders op Zeeuwse paarden. De wandeling eindigt op het Damplein waar de Zeeuwse bolus wordt geserveerd.

Goes: rondwandeling over de Grote Markt

Begroeting door de burgemeester van de gemeente Goes, mr. L.J. Verhulst, bij het Stadhuis aan de Grote Markt en een muzikaal optreden van Fanfareorkest Euphonia. De Koning en Koningin wandelen langs kraampjes met streekproducten, klederdracht en lokale bedrijven.
Ook is er een demonstratie van het beslaan van paarden door het Ambachtscentrum. De wandeling wordt afgesloten met een optreden van balletstudio Free. In het stadhuis is er een korte ontmoeting met onder anderen mensen die uitgeloot waren voor het bijwonen van de inhuldiging op 30 april.

Zierikzee: rondwandeling door de Oude Haven en het Havenpark (gemeente Schouwen-Duiveland)

Begroeting door de burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, de heer G.C.G.M. Rabelink. De Koning en Koningin wandelen naar de Oude Haven. Langs de route staan historische figuren die het verleden van Zierikzee en Schouwen-Duiveland verbeelden. In de Oude Haven liggen schepen waarop activiteiten te zien en te horen zijn, zoals een kort optreden uit de toneelproductie ‘Watermensen, de zee geeft en de zee neemt’ van de Stichting Rederijkers Zierikzee. Oversteek van de Oude Haven over het Kraanplein naar het Havenpark. Op het Havenpark zijn er onder anderen optredens van een kinderkoor en een band. Scholieren van scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman presenteren DAS, Dynamic Art Sculptures. Een sculptuur dat beweegt op wind, water en zon. Chefkok Wouter Kik presenteert diverse gerechten met vis uit de wateren rondom Zeeland. Verder is er een korte ontmoeting met bekende surfers uit Schouwen Duiveland, Davy Scheffers en Rick Jendrusch, en is er een levend schaakspel van de lokale schaakvereniging die 100 jaar bestaat. Het bezoek wordt afgesloten met een demonstratie kitesurfen

Lees ook:De Koning komt….vandaag!
Lees ook:Koningin Máxima in Colijnsplaat en Zierikzee!
Lees ook:Wat staat onze Koning te wachten in Middelburg?
Lees ook:Kermis in Zierikzee
Lees ook:Provinciebezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>