Beleef het EK ’88 opnieuw bij Voetbal Experience!

voetbal experience logo blog
MIDDELBURG – Een kwart eeuw is het vandaag, dinsdag 25 juni, geleden dat Nederland Europees Kampioen werd. Dit kampioenschap is hét hoogtepunt van Oranje. In Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience in Middelburg herbeleef je dit unieke moment nogmaals. In The Thrill bekijk je dé film over Oranje én zijn er bijzondere topstukken van dit toernooi én spelers te zien.

In Voetbal Experience beleef je het toernooi uit 1988 nogmaals in een film, die vertoont wordt op een 16 meter breed scherm. Deze film is geheel gewijd aan de topprestatie van Oranje tijdens het EK in 1988. Het elftal van onder andere Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Marco van Basten won het EK in een bloedstollende finale tegen de Sovjet-Unie.

Prachtig ‘88

In Voetbal Experience is de prachtig ’88 zaal geheel gewijd aan het toernooi in ’88. Hier is de gewonnen EK–beker te bewonderen, voetbalrelikwieën van de Oranjespelers én de bondscoach en uniek fotomateriaal van de inhuldiging. De Beker is het meest unieke object in de historie van het Nederlands Voetbal. Het is de enige beker die ooit op een Europees of Wereldkampioenschap is gewonnen door Oranje. In deze ruimte is ook het voetbalshirt van Marco van Basten én de bal waarmee hij het beslissende finaledoelpunt scoorde te zien.

Eigendommen van ‘De Generaal’

De oud-bondscoach Rinus Michels wist als enige Oranjetrainer een EK te winnen. Persoonlijke eigendommen, zoals onder andere een kleine uitvoering van de gewonnen EK ’88 beker en een borstbeeld van Michels, zijn één van de eyecathers in de expo.
Naast deze topstukken zijn er schoenen van toernooispelers Ronald Koeman, Wim Kieft, Erwin Koeman en Arnold Mühren te zien.

Actietarief

Voetbal Experience is nog te bezoeken tot eind augustus voor een speciaal toegangstarief van € 10,-.

De promo rond de opening:

Lees ook:EK-beker van 1988 staat voortaan in Middelburg
Lees ook:Nederland likt zijn wonden: Voetbal Experience heeft de pleister!
Lees ook:Voetbal Experience eert De Generaal Rinus Michels!
Lees ook:Gouden Schoen van Theo Janssen in Voetbal Experience!
Lees ook:Arjen Robben schenkt zijn Champions League-shirt aan Voetbal Experience!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>