Provincie Zeeland komt met app voor de Zeelandbrug!

Zeelandbrug 2 blog
KAMPERLAND – Om een goede en veilige doorstroming te bevorderen en ergernis te voorkomen, is in opdracht van de Provincie Zeeland de Zeelandbrug app ontwikkeld. Deze app voor de Iphone en de Android smartphones waarschuwt weggebruikers voor ongeplande afsluitingen van de brug. Dit kan zijn door een ongeval, verlies van lading of een storing in de basculebrug. Daarnaast worden ook de geplande onderhoudswerkzaamheden die leiden tot een stremming via de app gemeld. Op maandag 16 september neemt gedeputeerde Kees van Beveren de app officieel in gebruik.

De Zeelandbrug is een belangrijk onderdeel van de doorgaande route van Rotterdam tot aan de Belgische grens. Vooral het woon-werkverkeer dat geregeld gebruik maakt van de route over de brug heeft belang bij de app. Zodra er een calamiteit of storing opdoet, ontvangt de app bezitter een pushbericht. Daarbij wordt meteen een alternatieve route aangeboden. Het verkeer kan dan tijdig worden omgeleid, zonder de vaak bijkomende gevaarlijke situaties doordat automobilisten vlak voor de brug besluiten om te draaien.

De Zeelandbrug app is onderdeel van een storingsprocedure die in werking treedt bij een (tijdelijke) afsluiting van de brug. Zo springen de verkeerslichten bij de rijrichtingen Goes-Zierikzee, Kats-Zierikzee en Colijnsplaat-Zierikzee op rood en waarschuwt het matrixbord ter hoogte van de verkeerslichten Zierikzee-Goes dat de doorgaande route is gestremd.

De app is te downloaden uit de Itunes App Store (voor de Iphone) en de Google Play Store (voor de Android toestellen). De app is gebouwd door Nedbase Internetbureau uit Middelburg, in opdracht van de Provincie Zeeland.

Gedeputeerde Kees van Beveren: “De Zeelandbrug is, naast een icoon, ook een ontzettend onmisbare schakel tussen de eilanden. Met de app kunnen wij als wegbeheerder de weggebruikers nu nog sneller informeren over stremmingen en krijg je meteen ook de omleidingsroute te zien. Zo kun je vlot en veilig naar je werk of huis.”

Lees ook:Zeelandbrug dicht!
Lees ook:Zeelandbrug afgesloten!
Lees ook:Zeelandbrug afgesloten!
Lees ook:Zeelandbrug gaat niet meer dicht!
Lees ook:Zeelandbrug regelmatig afgesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>