Kunstig werk voor Hulster Nieuwe Bierkaai!

hulst gemeente blog
HULST – Als onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai werd in 2012 het water terug gebracht in de Hulster binnenstad. Op deze locatie komen oud en nieuw nu op een unieke wijze samen. Voor dit gebied is de gemeente Hulst op zoek naar een kunstvoorwerp als versterkend element. Welke kunstenaar gaat dat kunstvoorwerp realiseren?

Het kunstvoorwerp moet inspireren en passen bij het thema “Vieren!” en wel in de zin van het leven vieren. Iedere kunstenaar kan een ontwerp indienen. Er zijn drie mogelijke locaties waar het kunstvoorwerp uiteindelijk kan worden geplaatst: in het water, aan de lage kade of aan de hoge kade. Ontwerpen kunnen tot 1 oktober worden ingezonden. Een jury zal uiteindelijk de inzendingen beoordelen en komen tot een advies aan het college van burgemeester en wethouders. De ontwerpen worden anoniem aan de jury voorgelegd. De inzender van het winnende ontwerp krijgt uiteindelijk de opdracht om het ontwerp daadwerkelijk te realiseren.

Het streven is om voor het eind van dit jaar besluitvorming te hebben over het kunstvoorwerp voor de Nieuwe Bierkaai.

Het kunstwerk is bedoeld voor het deel van het projectgebied gelegen tussen de Overdambrug en de Vismarkt. Het winnende ontwerp zal als permanent kunstwerk worden opgenomen in dit gebied.

Voor nadere informatie over deze kunstwedstrijd wordt verwezen naar www.denieuwebierkaai.nl

Op deze website staan onder andere de exacte opdracht en de randvoorwaarden.

Lees ook:Kunstig werk voor Nieuwe Bierkaai Hulst!
Lees ook:Kunst in Nieuwe Bierkaai!
Lees ook:Hulst: In the picture!
Lees ook:Vechten tegen (waterplanten in) de Bierkaai!
Lees ook:Openluchttheater Keldermanspoort!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>