Openluchttheater Keldermanspoort!

hulst gemeente blog
HULST – De Hulster keldermanspoort gaat in de toekomst fungeren als openluchttheater. Op vrijdag 4 oktober vindt de prijsuitreiking plaats van de ontwerpwedstrijd voor het openluchttheater aan de Keldermanspoort.

De intentie is om de ruïne van Keldermanspoort, een voor West-Europa unieke land- en waterpoort, uit te bouwen tot een binnenstedelijk openluchttheater. Om te komen tot een passend ontwerp op deze bijzondere locatie schreef Stichting Keldermanspoort in samenwerking met de gemeente Hulst een prijsvraag uit. De opdracht was een samenhangend openluchttheater rond de Keldermanspoort in Hulst. Het ontwerp moest aangeven hoe de Keldermanspoort als openluchttheater kan worden gebruikt. Eén of meerdere podia, een demontabele overkapping, vaste en demontabele tribunes en eventueel een voorstel voor een faciliteitengebouw op de wallen maakten deel uit van de opdracht.

In totaal werden 40 ontwerpen ontvangen. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen. Inzet, inspanning en enthousiasme waren er duidelijk vanaf te lezen.

Als beste en winnende ontwerp is “Verrijking door Contrast” door de jury aangewezen. Het ontwerp toont door de eenvoud van de tijdelijke evenement-gebonden toevoegingen respect voor alle al aanwezige waarden. Van alle plannen biedt dit ontwerp de meest evenwichtige oplossing.

Ook werden “Stadstheater Keldermanspoort”, “Exedra”, “Theaterlandschap”, “STYX” en “Bolwerk Theater” aangewezen door de jury als goed en van zeer hoog niveau.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 4 oktober in het ’s-Gravenhofgebouw aan de Vismarkt in Hulst. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd.

Het winnende ontwerp wordt beloond met een geldprijs van 4.000 euro. Second best “Stadstheater Keldermanspoort” krijgt een geldprijs van 2.000 euro. Tot slot krijgen “STYX” en “Bolwerk Theater” een bijzondere waardering van de jury ter waarde van 500 euro.

Tenstoonstelling

In het ’s-Gravenhofgebouw zijn vanaf 5 oktober tot en met 20 oktober alle 40 ontwerpen te bezichtigen. Deze tentoonstelling is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen naar het ruime aanbod van afwisselende ontwerpen.

Lees ook:Kunstig werk voor Nieuwe Bierkaai Hulst!
Lees ook:Kunstig werk voor Hulster Nieuwe Bierkaai!
Lees ook:Gemeente Middelburg buigt zich over Molenpark en theater!
Lees ook:Informatiemarkt Middelburgs Molenwaterpark en voorlopig ontwerp theater!
Lees ook:“Visbrug” nieuwe Hulster straatnaam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>