Reünie van bedrijfsvaartuigen!

tussen land en zee blog
VLISSINGEN – Middelburg en Vlissingen vormen van donderdag 25 tot en met zondag 28 juli het decor van ruim 100 historische bedrijfsvaartuigen. Deze monumentale schepen komen vanuit heel Nederland om in Zeeland hun jaarlijkse reünie te houden. Een grote verscheidenheid varend erfgoed, van zalmschouwen en westlanders tot tjalken en luxe motoren verzorgt een nautisch weekend vol activiteiten.

Donderdag en vrijdag vinden er diverse activiteiten plaats op en rondom de Loskade in Middelburg.
Donderdagavond worden de historische schepen ontvangen in Middelburg middels kanonsalvo’s bij het havenmeesterkantoor van wsv. De Arne, aan de Rouaansekaai en is er aansluitend een muziekprogramma.

Vrijdag is er een uitgebreid programma op de Loskade met kinderspelen, een nautische markt, rondvaarten en shantykoren. De avond word afgesloten met muziek.
De schepen zullen zaterdag gezamenlijk, middels een spectaculaire vlootschouw, naar Vlissingen varen waarbij er schepen worden gejaagd door Zeeuwse trekpaarden.

Zaterdag en zondag liggen alle schepen in de Dokhaven en vinden er activiteiten plaats in en rondom de machinefabriek. Hier is een kinderplein en horecaplein ingericht en zullen er heel de dag optredens plaatsvinden.

Zaterdagavond vind het (gratis) Celtic Music Festival plaats in de Machinefabriek in Vlissingen met Ierse muziek- en dansoptredens.
Zondag zijn er ook nog de gehele dag activiteiten op het terrein van de Machinefabriek zoals optredens, het kinderplein en een nautische markt.

Het volledige programma staat op www.Tussen-Zee-Land.nl

De boten zijn vaker in ons land te bewonderen:

Lees ook:Ruim 100 historische schepen aan de Loskade Middelburg!
Lees ook:Vlissingen maritiem!
Lees ook:Laatste dag Vlissingen Maritiem!
Lees ook:Vlissingen Maritiem!
Lees ook:Wijkfeest Paauwenburg Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>