Koningin Maxima onverwachts in Middelburg en Vlissingen!

maxima blog
MIDDELBURG – Koningin Máxima heeft dinsdagochtend onverwachts de Middelburgse Stichting Mantelzorg bezocht.

De stichting is winnaar van de Oranje Fonds Kroonappel in de categorie Helpende Hand.

Stichting Manteling ondersteunt mantelzorgers op Walcheren en biedt onder meer vrijwillige hulp in de terminale thuiszorg en hospices. Ook biedt het ondersteuning bij het versterken van het sociale netwerk van mensen zodat zij beter in staat zijn hun mantelzorg te organiseren. Stichting Manteling ondersteunt jaarlijks meer dan 1000 mantelzorgers. Voor de stichting zijn ruim 280 vrijwilligers actief.

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima een presentatie van het werk van Stichting Manteling en sprak zij met de medewerkers en samenwerkingspartners van de organisatie. Daarna ontmoette zij vrijwilligers, die praktische hulp bieden bij onder meer het doen van boodschappen of huisartsenbezoek, gezelschap bieden en assisteren in de verzorging.

Dit jaar benoemde het Oranje Fonds ter ere van de troonswisseling éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel. Na een selectieproces met bijna vierduizend inzendingen werden Stadstuin Emma’s Hof, Best Buddies Nederland en Stichting Manteling in Middelburg door het Nederlandse publiek, mededeelnemers en het Oranje Fonds beoordeeld als de mooiste sociale initiatieven van het Koninkrijk. Op 16 mei jongstleden werd de prijs door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima uitgereikt. De Kroonappel bestaat uit een bronzen Appeltje van Oranje en een geldbedrag van 50.000 euro.

Ook naar Vlissingen

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht daarna een bezoek aan Zeeuws Licht, een mentor-initiatief van de Stichting Droom in Vlissingen.

Zeeuws Licht is een deelnemer in het Oranje Fonds programma Kansen voor Jongeren en richt zich op jongeren die school verlaten zonder diploma of dit dreigen te doen.

De werkloosheid onder voortijdige schoolverlaters in Vlissingen is hoog. Veel jongeren trekken weg. Zeeuws Licht gaat met de jongeren aan de slag en helpt hun kansen te vergroten in Vlissingen en omstreken. Met de inzet van mentoren probeert Zeeuws Licht de jongeren te motiveren hun school af te maken of hiernaar terug te keren.

Tijdens haar bezoek sprak Koningin Máxima met de samenwerkingspartners en projectleiders van Zeeuws Licht over de opzet van het project. Daarnaast ontmoette de Koningin vrijwilligers en jongeren, die over hun ervaringen met Zeeuws Licht vertelden.

Met het programma Kansen Voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds twintig vrijwilligersinitiatieven, die zich richten op voortijdig schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook:Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!
Lees ook:Stichting Manteling uit Middelburg wint Kroonappel!
Lees ook:Tentoonstelling: Oranje Fonds Kroonappels!
Lees ook:Oranje Fonds zoekt naar Zeeuwse Kroonappels!
Lees ook:Zeeuwse finalisten Oranje Fonds Kroonappels bekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>