Onderzoek Middelburgse schouwburg wijst renovatie uit!

middelburg logo blog
MIDDELBURG – Het college van burgemeester en wethouders in Middelburg heeft onlangs in opdracht van de gemeenteraad het haalbaarheidsonderzoek naar verbouw of nieuwbouw van de schouwburg op het Molenwater afgerond. De nieuwbouwoptie overstijgt zowel qua investering als qua kapitaallasten het beschikbare budget. Het onderzoek wijst uit dat verbouw zorgt voor een adequate schouwburgvoorziening voor de komende 25 a 30 jaar dat past binnen het beschikbare budget. Het accent ligt hierbij op een belangrijke verbetering van zowel het interieur als het exterieur.

Gedurende de schouwburgloze periode kunnen de voorstellingen plaatsvinden in Studio 58 op het ZEP in Middelburg. Bij het haalbaarheidsonderzoek naar nieuwbouw of verbouw is ook gekeken naar de parkeervoorziening en de (her)inrichting van het park. Duidelijk is dat het vergroten van de parkeervoorziening nog verder uitgewerkt moet worden. De (her)inrichting van het Molenwaterpark zal in samenspraak met de omwonenden tot stand komen.

Het college geeft in het voorstel aan de gemeenteraad nog een overweging mee en dat is om rekening te houden met de (op korte termijn) verwachte nieuwe bezuinigingen, ingegeven vanuit het Rijk. Het college schetst dat het niet ondenkbaar is dat met een bredere oriëntatie op de beschikbare podia er nog een extra bezuiniging gerealiseerd kan worden. Uitgangspunt hierbij blijft het handhaven van het kwaliteitsniveau van het huidige culturele profiel. De commissie Maatschappelijke Zaken buigt zich op woensdag 25 september over het voorstel van het college waarna de raad op maandag 7 oktober een besluit neemt.

Lees ook:Schouwburg Middelburg: onderzoek in volle gang!
Lees ook:Middelburgse Schouwburg: onderzoek naar twee opties!
Lees ook:Soap Stadsschouwburg Middelburg niet voorbij!
Lees ook:Middelburg gaat 5,8 miljoen extra bezuinigen: Geen nieuwe schouwburg!
Lees ook:Toekomst Nollebos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>