Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!

admiraal de ruyter ziekenhuis
VLISSINGEN – Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) de borstkankerzorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gewaardeerd met het felbegeerde roze lintje. BVN is een patiëntenvereniging voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. De vereniging informeert patiënten over de kwaliteit van de zorg die ziekenhuizen bieden.

BVN heeft dit jaar aan 66 ziekenhuizen een roze lintje toegekend. Vorig jaar waren dat er nog 78. BVN hanteert een groot aantal criteria voor goede borstkankerzorg, die ten opzichte van vorig jaar ook nog eens flink zijn aangescherpt. Het gaat om de kwaliteit en ervaring van de borstkankerchirurgen, maar ook om de snelheid van de diagnostiek. Bovendien tellen de ervaringen van de patiënten zelf zwaar mee. Het roze lintje is ook het logo van de stichting Pink Ribbon, die met diverse acties aandacht vraagt voor borstkanker. Het ADRZ is voortdurend bezig met het stroomlijnen van de zorg aan borstkankerpatiënten.

De operaties vinden overwegend plaats in Vlissingen. Het ADRZ telt vier ervaren
borstkankerchirurgen. In 2012 voerden zij samen zo’n 250 operaties uit. In het ADRZ worden patiënten behandeld door een verpleegkundig specialist en een mammachirurg en bij de begeleiding speelt een mammacareverpleegkundige een belangrijke rol. Elke patiënt wordt wekelijks besproken in een multidisciplinair overleg. Er is ook aandacht voor de psychosociale kant van borstkanker, waarbij medisch psychologen kunnen worden ingezet.

De bij de borstkankerzorg betrokken medisch specialisten en medewerkers van het ADRZ

zien het lintje als een bevestiging dat de kwaliteit van de borstkankerzorg goed is en dat het ziekenhuis voldoet aan de steeds hogere criteria die patiënten, verzekeraars en de wetenschappelijke vereniging hanteren.

Volgende maand wordt bij het ADRZ in Vlissingen een borstkankersymposium gehouden. Belangstellenden kunnen een informatiemarkt, workshops en lezingen bezoeken. Meer informatie over het symposium staat op www.adrz.nl.

Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ
Lees ook:Roze lintje ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:CZ plaatst borstkankerzorg ADRZ in hoogste categorie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>