Roze lintje ADRZ!

VLISSINGEN - Voor het vijfde opeenvolgende jaar heeft de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) de borstkankerzorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis gewaardeerd met het felbegeerde roze lintje. BVN is een patiëntenvereniging voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. De vereniging informeert patiënten over de kwaliteit van de zorg die ziekenhuizen bieden.

BVN heeft de criteria in vergelijking met voorgaande jaren verscherpt naar patiëntenwensen. Het ADRZ voldoet aan de vijf verplichte criteria en aan acht van de tien overige. Het ziekenhuis scoort hiermee in de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Bij de criteria gaat het om de kwaliteit en ervaring van de borstkankerchirurgen, maar ook om de snelheid van de diagnostiek. Bovendien tellen de ervaringen van de patiënten zelf zwaar mee. Het roze lintje is ook het logo van de stichting Pink Ribbon, die met diverse acties aandacht vraagt voor borstkanker.
Het ADRZ is voortdurend bezig met het stroomlijnen van de zorg aan borstkankerpatiënten. De operaties vinden overwegend plaats in Vlissingen. Het ADRZ telt vier ervaren borstkankerchirurgen. In 2013 voerden zij samen zo’n 210 operaties uit. In het ADRZ worden patiënten behandeld door een mammachirurg samen met een verpleegkundig specialist en bij de begeleiding speelt ook de mammacareverpleegkundige een belangrijke rol.
Elke nieuwe patiënt wordt wekelijks besproken in een multidisciplinair overleg. Er is ook aandacht voor de psychosociale kant van borstkanker, waarbij medisch psychologen kunnen worden ingezet. De bij de borstkankerzorg betrokken medisch specialisten en medewerkers van het ADRZ zien het lintje als een bevestiging dat de kwaliteit van de borstkankerzorg uitstekend is en dat het ziekenhuis voldoet aan de steeds hogere criteria die patiënten, zorgverzekeraars en de wetenschappelijke vereniging hanteren. Zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het ADRZ recent ingedeeld in de hoogste categorie: Beste Zorg, als enige in Zeeland.

Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ
Lees ook:ADRZ krijgt roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>