Mooiste kunstwerk!

noord-beveland blog
WISSENKERKE – Jaarlijks exposeert Stichting Kunstspoor in het gemeentehuis en vindt er een kunstverkiezing plaats. Het mooiste kunstwerk wordt door de gemeente aangekocht. Welk kunstwerk vindt u het mooist? Nomineer een kunstwerk!

Uit de tentoonstelling van Stichting Kunstspoor mochten eerst de ambtenaren stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk zijn er zes kunstwerken overgebleven die de meeste stemmen kregen. Nu is het de beurt aan de burgers om te stemmen op het mooiste kunstwerk. Stemmen is anoniem.

Verkiezing De drie kunstwerken met het hoogste aantal stemmen worden voorgelegd aan het college van Burgemeester en wethouders. Op vrijdagochtend 29 november maakt burgemeester Van Kooten bekend wat het mooiste kunstwerk is in de tentoonstelling in het gemeentehuis. Het winnende kunstwerk wordt aangekocht door de gemeente.

De verkiezing van het mooiste kunstwerk wordt jaarlijks gehouden om kunstenaars te motiveren hun mooiste werken beschikbaar te stellen voor de tentoonstelling in het gemeentehuis van Wissenkerke. Vorig jaar vond de verkiezing plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie omdat het thema Kunst en Cultuur was. Het schilderij ‘Candy Dulfer’ van Helma van Maldegem kreeg toen de meeste stemmen van de gasten op de receptie.

Stichting Kunstspoor

De tentoonstelling in het gemeentehuis bestaat uit werken van leden van Stichting Kunstspoor. Leden kunnen ieder jaar hun mooiste creaties aanleveren. Het bestuur van Stichting Kunstspoor bepaalt vervolgens in overleg met de gemeente welke werken dat jaar een plekje krijgen in het gemeentehuis.

Lees ook:Kies het mooiste kunstwerk!
Lees ook:Kies het kunstwerk!
Lees ook:Mooiste kunstwerk!
Lees ook:Mooiste kunstwerk!
Lees ook:Fierljeppende Krukels!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>