Fierljeppende Krukels!

noord-beveland blog
WISSENKERKE – Burgemeester van Kooten van de gemeente Noord-Beveland maakte afgelopen vrijdagochtend bekend dat het kunstwerk ‘Fierljeppende Krukels’ de kunstverkiezing van 2013 heeft gewonnen. Het is een schilderij van kunstenares Neeltje Meerman en wordt aangekocht door de gemeente.

‘Boomdijk’ van Adri Karman en ‘Elektrisch Licht’ van Frans Pruimboom kregen samen de tweede prijs. Dit jaar werd naast de hulp van de ambtenaren, ook de hulp van de burgers ingeschakeld, zij konden stemmen op hun favoriet. ‘Fierljeppende Krukels’ van mevrouw Meerman ontving de meeste stemmen, dus volgens het college van Burgemeester en Wethouders een terechte winnares.

Jaarlijkse wisseling tentoonstelling De tentoonstelling in het gemeentehuis bestaat uit werken van leden van de Stichting Kunstspoor Noord-Beveland. Leden kunnen ieder jaar hun mooiste creaties aanleveren. Het bestuur van de Stichting bepaalt vervolgens in overleg met de gemeente welke werken dat jaar een plekje krijgen in het gemeentehuis.

Verkiezing
Vorig jaar vond de verkiezing plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie omdat het thema Kunst en Cultuur was. Het schilderij ‘Candy Dulfer’ van Helma van Maldegem kreeg toen de meeste stemmen van de gasten op de receptie.

Lees ook:Mooiste kunstwerk!
Lees ook:Kies het mooiste kunstwerk!
Lees ook:Kies het kunstwerk!
Lees ook:Mooiste kunstwerk!
Lees ook:Verkiezingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>