6500 voertuigen gescand!

politiebus
MIDDELBURG – Bij de grootschalige integrale controle in het kader van het wijkgericht interventieproject Dauwendaele in Middelburg zijn afgelopen woensdag tussen 14.00 en 20.30 uur 40 bekeuringen door de politie uitgeschreven. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor de technische staat van de auto’s en bromfietsen (waaronder geluid), rijden zonder rijbewijs, onverzekerde voertuigen en rijden onder invloed. Daarnaast hebben 198 voertuigen een snelheidsovertreding begaan.

Ruim 6500 voertuigen werden gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de auto’s en brommers naar Hof van Tange waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal was bij 95 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde. Bij de Belastingdienst is een bedrag van 11.250 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 43 voertuigen beslag gelegd, waarvan er twaalf werden weggesleept, omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De politie vorderde zeven kentekens in, omdat de voertuigen niet voldeden aan de wettelijke technische eisen. De eigenaren van deze voertuigen moeten eerst hun voertuig in orde maken voor zij de weg weer op mogen. Orionis Walcheren gaat vijf personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.

Fraude en misstanden aanpakken
De grote verkeersactie komt voort uit het wijkgerichte interventieproject Dauwendaele. Binnen dit project streeft de gemeente samen met Orionis Walcheren, inspectie sociale zaken en werkgelegenheid, belastingdienst, uitvoeringsinstituut werknemersverzekering (UWV), sociale verzekeringsbank (SVB), openbaar ministerie, politie en douane naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is, was deze controleactie vooral gericht op het opsporen van personen, die zich niet aan de wet- en regelgeving houden. De controle komt voort uit het wijkinterventieproject, maar wordt breder uitgevoerd omdat het om een grootschalige actie gaat.

Lees ook:Mobiliteitscontrole Middelburg!
Lees ook:Mobiliteitscontrole!
Lees ook:Vette vangst tijdens controle politie en Belastingdienst in Vlissingen!
Lees ook:Controle politie en Belastingdienst!
Lees ook:Grote controle!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>