Middelburgse Sint…met zwarte Pieten!

Sinterklaas
MIDDELBURG – De pakjesboot nr. 7 brengt zaterdag 16 november Sinterklaas weer naar Middelburg. Samen met vijftig Zwarte Pieten zet de goedheiligman bij de gedenknaald aan de Rouaansekaai om 13.30 uur voet aan wal. Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann.

Net als voorgaande jaren wordt het weer een gezellige drukte rond de Beatrixbrug. De kinderen staan daar te wachten op de komst van Sinterklaas. Vanaf 13.00 uur warmt Bert van Leerdam het publiek op. Muzikaal wordt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten verwelkomd door Junior Drumcorps Johan Friso en de Sjores Ambrasband.

Na aankomst maakt de Sint, vergezeld door zijn Zwarte Pieten, een grote ronde door de stad. Via de Dwarskaai, Dam en Damplein gaat de Sint naar de Korte Delft en de Lange Delft. Hij slaat af bij de Segeerstraat en vervolgt zijn weg via de Houtkaai, Turfkaai, Sint Jansstraat, Lange Delft, Nieuwe Burg, Koorkerkhof, Koorkerkhofstraat, Lange Delft, Markt, Gravenstraat, Zusterstraat, Plein 1940, Korte Geere, Lange Geere, en de Beenhouwerssingel. Langs de Lange Viele gaat de Sint naar het eindpunt, het podium op de Markt. Daar wordt Sinterklaas rond 15.15 uur officieel ontvangen door de burgemeester en Muis & Leeuw.

Parkeerverbod
Door de intocht van Sinterklaas is er van vrijdag 15 november 19.00 uur tot zaterdag 16 november 16.00 uur een parkeerverbod van kracht op de Rouaansekaai ter hoogte van de gedenknaald en op de Dwarskaai aan de huizenzijde.

Arnemuiden
Zaterdag 23 november komt Sinterklaas naar Arnemuiden.

Lees ook:Zwarte Piet in gevaar?!?
Lees ook:Gelukkig! Sinterklaas komt ook naar Middelburg!
Lees ook:Pakjesboot brengt Sinterklaas weer naar Middelburg!
Lees ook:Sinterklaas komt 17 november naar Middelburg!
Lees ook:Intocht Sinterklaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>