BTW en zonnepanelen!

zonnepanelen blog
KRUININGEN – Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat een particulier die zonnestroom levert, aangemerkt kan worden als BTW-ondernemer. Het Ministerie van Financiën heeft nu bepaald dat iedere particulier bij wie op of na 20 juni 2013 zonnepanelen zijn geïnstalleerd de BTW van de zonnepanelen bij de belastingdienst kan terugvragen.

De regeling geldt voor iedereen bij wie de installatie op of na 20 juni 2013 heeft plaatsgevonden. Zijn uw zonnepanelen eerder geïnstalleerd? Dan kunt u alleen gebruik maken van de regeling als u zich al bij de belastingdienst gemeld heeft als BTW-ondernemer. Dat moet gebeurd zijn uiterlijk een maand na het kwartaal waarin de installatie is opgeleverd.
U kunt er voor kiezen om de aanvraag uit te besteden aan een belastingadviseur of –consulent. Hier zijn wel kosten aan verbonden. U kunt de aanvraag ook zelf indienen. Met name bij de kleine systemen is het lonend om de aanvraag zelf te doen. De belastingdienst heeft een lijst met veelgestelde vragen gepubliceerd. Kijkt u hiervoor op www.belastingdienst.nl en vul in het zoekbalkje ‘zonnepanelen’ in.

Wat is het voordeel? Dat is afhankelijk van de grootte van uw installatie. U kunt het volledige BTW-bedrag terugvragen.

Project Benut je ZON:
Met het project Benut je ZON kunnen particulieren en bedrijven in de gemeente Reimerswaal tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen. Bij aanschaf van zonnepanelen via dit project kunt u er voor kiezen gebruik te maken van dit BTW voordeel en de leverancier hiervoor in te schakelen.

Meer informatie over Benut je ZON is te vinden op www.benutjezon.nl

Lees ook:Informatiebijeenkomst over zonnepanelen!
Lees ook:Informatieavond zonnepanelen!
Lees ook:Informatieavond zonnepanelen!
Lees ook:Informatieavond zonnepanelen!
Lees ook:Informatieavond zonnepanelen!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “BTW en zonnepanelen!

  1. Zonneplan b.v.

    Het is en blijft een zeer interessante mogelijkheid voor particulieren. In veel gevallen interessanter dan de subsidie die afgelopen augustus eindigde.

    Hier kan iedereen d.m.v. beantwoording van een paar vragen controleren of zij in aanmerking komen voor BTW teruggaaf:
    http://www.zonneplan.nl/checklist

      /   Reply  / 
  2. 365zon

    Zeker interessant voor(bijna) alle Nederlandse huishoudens!

      /   Reply  / 
  3. Solar Value

    De BTW-teruggave betekent een enorm prijsvoordeel voor particulieren. Het staat garant voor een hoog jaarlijks rendement.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>