Agressie tegen de brandweer!

vuist blog
MIDDELBURG – Brandweer Nederland moet helaas constateren dat het brandweerpersoneel in sommige steden moeilijk is gemaakt hun werk uit te voeren. In enkele plaatsen was er sprake van agressie en geweld tegen brandweermensen, zoals het bekogelen van brandweermensen met onder andere vuurwerk. Daarbij is de politie en soms ook de ME de brandweer te hulp geschoten.

‘Brandweerpersoneel leveren een grote inspanning om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het bekogelen van hulpdiensten is onacceptabel. De politie heeft hier gelukkig hard tegen opgetreden’, stelt Wevers. Dat het ook anders kan bleek op sommige plaatsen in Den Haag, waar brandweerlieden spontaan sympathiebetuigingen kregen en de beste wensen voor het nieuwe jaar. De brandweer voert een actief beleid om medewerkers die slachtoffer zijn van agressie en geweld te ondersteunen bij het verhalen van de schade op de daders. Brandweerpersoneel is daarom dringend geadviseerd altijd melding te maken en – eventueel anoniem – aangifte te doen van incidenten als belediging, bedreiging, geweld en mishandeling.

Lees ook:Zeeuwse burgemeesters maken vuist tegen geweld!
Lees ook:‘Verknal het niet tijdens oud en nieuw!’
Lees ook:Agressie tegen hulpverlener kost jaarlijks 350 miljoen!
Lees ook:Minder geweld tegen ambtenaar!
Lees ook:Politie beledigd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>