Zorgen over een inwoner?


OOST-SOUBURG – Op initiatief van de 3 Walcherse gemeenten is in Oost-Souburg een proefproject gestart, ‘Oost-Souburg voor Elkaar’.
Iedereen die zich zorgen maakt over een inwoner van Oost-Souburg kan dit melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen naar Porthos via (0118) 44 88 44. Het team gaat zo snel mogelijk op de melding af en kan als het moet direct hulp en ondersteuning bieden.

Team Oost-Souburg voor Elkaar is geboren uit de wens van de gemeenten om zorg en ondersteuning beter, slimmer en goedkoper te organiseren. Oost-Souburg voor Elkaar is één van de experimenten die momenteel lopen binnen Walcheren voor Elkaar. Dit is een samenwerkingsverband tussen de 3 gemeenten, dat zich richt op het organiseren van de decentralisaties in het sociale domein.
Met de experimenten zoekt Walcheren voor Elkaar met zorgaanbieders en inwoners van Walcheren naar nieuwe manieren, om de zorg anders en beter te organiseren.

Verschillende invalshoeken
Team Oost-Souburg voor Elkaar bestaat uit 8 gedreven en ervaren professionals uit verschillende disciplines binnen het hele sociale domein. Dus niet alleen welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien, maar ook werk en inkomen.
De teamleden van Oost-Souburg voor Elkaar zullen altijd stimuleren dat inwoners zoveel mogelijk zelf hun oplossing(en) organiseren. Eventueel met hulp van mensen uit de eigen omgeving. En indien nodig, aangevuld met tijdelijke of meer langdurige inzet van professionele hulp. Daarnaast hebben de teamleden de vrijheid om aanvullend direct professionele zorg en ondersteuningstrajecten op te starten.

Lees ook:Veranderingen zorg en ondersteuning!
Lees ook:Zorgvragen naar Porthos!
Lees ook:Denk mee over zorg!
Lees ook:Hulst voor elkaar!
Lees ook:Themabijeenkomst Porthos!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>