Hulp bij aangifte belastingen!


SLUIS – De campagne ‘Hulp bij aangifte’ (HUBA) gaat van start. Op diverse locaties in het land wordt hulp bij aangifte geboden door de Belastingdienst. Vorig jaar maakten landelijk ongeveer 700.000 mensen hier gebruik van. Ook het Klanten Contact Centrum (KCC) van de gemeente Sluis biedt in de periode van 10 tot en met 21 maart onderdak aan de Belastingdienst.

De Belastingdienst biedt hulp bij aangifte aan belastingplichtigen. Om in aanmerking te komen voor de HUBA geldt wel een inkomensgrens. Feitelijk is het zo dat alleen burgers die recht op zorgtoeslag hebben, gebruik kunnen maken van hulp bij aangifte van de Belastingdienst. Burgers die in belastingjaar 2012 gebruik hebben gemaakt van de HUBA krijgen automatisch weer een uitnodiging tot het doen van aangifte over belastingjaar 2013. Tevens worden deze mensen automatisch benaderd om wederom gebruik te maken van de hulp bij aangifte. Ook burgers die niet eerder deel hebben genomen aan de HUBA maar wel onder de inkomensgrens vallen, kunnen zich uiteraard aanmelden. De aangifte IB (inkomstenbelasting) wordt samen met de burger en onder diens verantwoordelijkheid ingevuld en via internet ingezonden.

Veranderde wetgeving
Als gevolg van veranderde wetgeving Inkomstenbelasting is een aantal aftrekposten voor de zorgkosten voor het jaar 2013 beperkter. Dit heeft effect op de fiscale inkomenshoogte en daardoor ook op het toetsingsinkomen voor het eventueel toekennen van toeslagen. Een groot aantal burgers is hier (nog) niet mee bekend en heeft het toetsingsinkomen niet aangepast. Om het toetsingsinkomen voor 2014 deugdelijk vast te kunnen stellen, is het verzamelinkomen over 2013 nodig. Dit verzamelinkomen blijkt uit de belastingaangifte over belastingjaar 2013. Om te voorkomen dat burgers te veel toeslagen ontvangen en dit op een later moment moeten terugbetalen, is daarom het doen van aangifte van groot belang.

Afspraak maken
Als u gebruik wilt maken van de hulp bij aangifte, kunt u hiervoor een afspraak maken via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis nummer). U kunt alleen een afspraak maken als u onder de inkomensgrens valt (oftewel als u recht heeft op een zorgtoeslag). De hulp bij aangifte vindt plaats in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg en op het stadhuis in Terneuzen. Als u telefonisch een afspraak maakt, verzoeken wij u aan te geven op welke locatie de afspraak moet plaatsvinden (Oostburg of Terneuzen). De hulp bij aangifte wordt geboden in de periode van 10 t/m 21 maart 2014.

Lees ook:Hulp aangifte belastingen!
Lees ook:Hulp aangifte belastingen!
Lees ook:Hulp bij aangifte belastingen!
Lees ook:Hulp bij aangifte belasting!
Lees ook:Hulp belastingaangifte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>