Boardwalk Breskens afgesloten!

sluis logo blog
BRESKENS – Om veiligheidsredenen heeft Rijkswaterstaat de boardwalk op de oostelijke havendam van de Handelshaven in Breskens onlangs afgesloten voor publiek. Uit recente metingen door het waterschap is gebleken dat de sterkte van de fundering van de dam is afgenomen, waardoor deze niet meer aan de hoge veiligheidseisen voldoet. De fundering wordt met spoed versterkt door het bestorten van de vooroever. Nadat deze werkzaamheden zijn uitgevoerd wordt de boardwalk weer opengesteld. Naar verwachting gebeurt dit voor de zomer.

Langsstromend water zorgt ervoor dat het zand wegspoelt, waardoor de vooroevers van dijken en havendammen worden uitgehold. Om te voorkomen dat deze uitholling verder richting de achterliggende dijken en havendammen gaat, worden de vooroevers bestort. De bestorting bij de havendam in Breskens stond voor 2014 op de planning maar wordt nu met spoed aangepakt omdat de havendam niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Voorafgaand aan de werkzaamheden vindt een niet-gesprongen explosievenonderzoek plaats.

Op de oostelijke havendam is in samenwerking tussen Rijkswaterstaat, waterschap Scheldestromen en de gemeente een wandelpromenade aangelegd die een fantastisch uitzicht biedt op de haven en de Westerschelde. Volgens de planning kunt u hier nog voor de zomer weer van genieten.

Lees ook:Uitloop werkzaamheden Breskens
Lees ook:Heiwerkzaamheden toeritten Sluiskiltunnel!
Lees ook:Uitloop werkzaamheden
Lees ook:Einde verkeershinder sluizencomplex Terneuzen!
Lees ook:Rotonde bij Braakman!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boardwalk Breskens afgesloten!

  1. hipkip

    hipkip is cool!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>