Rotonde bij Braakman!

rijkswaterstaat blog
HOEK – Rijkswaterstaat start eind van deze maand met de aanleg van de rotonde, de fietstunnel en de faunapassage in de N61 bij de Braakman. Om de omgeving te informeren over de plannen en de werkzaamheden, organiseert Rijkswaterstaat op woensdag 15 januari 2014 een informatieavond in restaurant De Braakman in Hoek.

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden en het verkeer zo min mogelijk te hinderen, verlegt Rijkswaterstaat op dit moment de huidige weg om de werkzaamheden heen. Deze zogenaamde bypass komt ten noorden van de huidige N61 te liggen en begint ter hoogte van de ingang van de camping. De weg slingert verder tussen de twee grondwallen door en sluit ter hoogte van de Oostzeedijk weer aan op de huidige weg. Een groot deel van deze bypass wordt in de definitieve situatie de noordelijke parallelweg.

Planning
De bypass is eind januari klaar. Dan start de bouw van de achtereenvolgens de fietstunnel, faunapassage en ten slotte de rotonde. Rond de zomer gaat de rotonde open voor verkeer.

Reconstructie N61
De werkzaamheden bij de Braakman maken onderdeel uit van de reconstructie N61 Hoek – Schoondijke. Met de nieuwe N61 verbetert de veiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid van gebruikers en omwonenden. Er komen gescheiden rijbanen voor snel verkeer en langzaam verkeer, vrijliggende fietspaden, vijf fietstunnels, zes rotondes en een middenbermbeveiliger op de hoofdrijbaan. De maximumsnelheid wordt verhoogd naar 100 km/uur.

Informatieavond
Geïnteresseerden zijn welkom op de informatieavond op 15 januari van 19.30 tot 21.30 uur. Om 20.00 uur lichten medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Rasenberg de werkzaamheden aan de N61 bij de Braakman toe en beantwoorden zij vragen over de werkzaamheden.
■Datum: woensdag 15 januari 2014
■Tijd: vrije inloop tussen 19.30 en 21.30 uur, presentatie om 20.00 uur
■Locatie: Restaurant De Braakman, Patrijzenlaan 3 in Hoek

Lees ook:Werkzaamheden N61!
Lees ook:Fietspaden IJzendijke dicht!
Lees ook:Afsluiting N61 Mauritsfort in Hoek!
Lees ook:Werkzaamheden N61!
Lees ook:Wegwerkzaamheden Schoondijke!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>