Werkzaamheden N61!

wegafzetting blog
HOEK – Rijkswaterstaat sluit in de periode van vrijdag 7 tot en met maandag 10 maart de nieuwe turborotonde bij Hoek aan op de N61. Daarvoor wordt een nieuw stuk weg aangelegd. Daarnaast worden gedeelten van de bestaande weg opnieuw geasfalteerd. De Hoekseweg is daarom in beide richtingen tussen de Koudepolderstraat en de tijdelijke rotonde bij Hoek afgesloten van vrijdag 7 maart 20.00 uur tot en met maandag 10 maart 6.00 uur. De nieuwe turborotonde is vanaf maandag 10 maart 6.00 uur open voor verkeer.

Omleiding
Verkeer vanuit Hoek richting de N61 wordt omgeleid via de Hoekseweg en de weg Terneuzen – Sas van Gent. Verkeer vanuit Biervliet of Philippine met bestemming Hoek volgt de omleiding via de Westerscheldetunnelweg. Verkeer vanuit Sas van Gent of de Sluiskilbrug met bestemming Hoek wordt omgeleid via de Rijksweg Terneuzen – Sas van Gent. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Planning
De werkzaamheden bij Hoek waren eerder aangekondigd voor het weekend van 21-24 februari. Het natte weer gecombineerd met de harde wind heeft er toe geleid dat Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit moest stellen. De genoemde planning is dan ook onder voorbehoud. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen of uitgesteld worden.

Fietsers
Tijdens de afsluiting van de Hoekseweg kan het fietsverkeer gewoon doorgang vinden. Werkzaamheden aan het fietspad worden ´s nachts uitgevoerd. Fietsverkeer wordt op dat moment via de voor auto´s afgesloten Hoekseweg geleid. Na openstelling van de rotonde rijden fietsers via de fietstunnel onder de N61 door. De tijdelijke fietsoversteek over de N61 ter hoogte van de Koudepolderstraat blijft voorlopig nog bestaan.

Reconstructie N61De turborotonde bij Hoek maakt onderdeel uit van de reconstructie N61 Hoek – Schoondijke. Met de nieuwe N61 verbetert de veiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid van gebruikers en omwonenden. Er komen gescheiden rijbanen voor snel verkeer en langzaam verkeer, vrijliggende fietspaden, vijf fietstunnels, zes rotondes en een middenbermbeveiliger op de hoofdrijbaan. De maximumsnelheid wordt verhoogd naar 100 km/uur.

Lees ook:Werkzaamheden rotonde!
Lees ook:Afsluiting N61 Mauritsfort in Hoek!
Lees ook:Werkzaamheden rotonde
Lees ook:Rotonde heropend!
Lees ook:Werkzaamheden N61!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>