Controles!

politieauto

TERNEUZEN - Bij een controle bij de Terneuzense  Binnenvaartweg zijn vrijdag 11 april door verschillende samenwerkende diensten 66 voertuigen en 102 personen gecontroleerd. De politie deelde onder andere bekeuringen uit en inde openstaande boetes en de Belastingdienst inde nog niet afgedragen belastingsschuld.

De controle werd uitgevoerd door politie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Belastingdienst. Bij de controle werd gebruikt gemaakt van zogenaamde ANPR-apparatuur. Hierbij worden kentekens van auto’s gescand en razendsnel vergeleken met gekoppelde databestanden. Bijv. van gestolen of geëxporteerde auto’s. Op deze wijze zijn 7883 voertuigen gescand en op basis van deze gegevens werd in 54 gevallen een nader onderzoek ingesteld.

Beslag

De Belastingdienst legde beslag op eenentwintig voertuigen vanwege een belastingschuld. Twee voertuigen werden uiteindelijk daadwerkelijk afgesleept omdat de eigenaren hun schuld niet konden voldoen. De rest ging tot betaling over.

Brandstof

De Douane nam bij zeven auto’s monsters van de brandstof. Nader onderzoek moet uitwijzen of rode gasolie in de brandstoftanks is vervoerd.

Rijbewijs

Door de politie werd één wapen inbeslaggenomen; de eigenaar betaalde direct de schikking van 150 euro en deed vrijwillig afstand van het wapen. Bij een persoon werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen; de verdovende middelen zijn vernietigd. Tegen een bestuurder maakte de politie proces-verbaal op omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Een 46-jarige vrouw uit Bergen op Zoom kreeg een schikking aangeboden van 367 euro omdat ze onder invloed van alcohol reed. Twee personen bleken in totaal zeven openstaande bekeuringen te hebben voor een totaalbedrag van bijna duizend euro. De boetes werden ter plaatse betaald.

Lees ook:Verkeerscontrole Westerscheldetunnel!
Lees ook:Controle politie en belastingdienst!
Lees ook:Grote verkeerscontrole in Goes!
Lees ook:Mobiliteitscontrole!
Lees ook:Integrale transportcontrole!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>