Ruim half miljoen voor visserijgebieden!

visnetten

YERSEKE -Voor de Zeeuwse visserijgebieden komt volgende maand 546.000 euro beschikbaar. Het Europees Visserijfonds wil niet dat die euro’s zomaar in het water wordt gegooid.  Het moet gebruikt worden voor de duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.

Bijvoorbeeld ontwikkeling van nieuwe, duurzame productiemethoden, de promotie van visserijproducten of toeristische activiteiten. Aanvragers kunnen maximaal 300.000 euro subsidie krijgen. Bovendien moet het project voor 1 januari 2016 zijn uitgevoerd. 

Aanvragen

Wie een aanvraag wil indienen, kan van 1 tot en met 28 mei 2014 terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De te subsidiëren projecten dienen te passen binnen de ontwikkelstrategie van de provincie Zeeland. Uitgebreide informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden is te vinden op de website https://mijn.rvo.nl/duurzame-ontwikkeling-van-visserijgebieden-2014

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een project passen binnen één van de vastgestelde criteria: innovatie, economische diversificatie en samenwerking. Daarbij valt te denken aan ontwikkeling van nieuwe, duurzame productiemethoden, de promotie van visserijproducten of toeristische activiteiten. Aanvragers kunnen maximaal 300.000 euro subsidie krijgen. Bovendien moet het project voor 1 januari 2016 zijn uitgevoerd.

Beoordeling

Ingediende projecten worden beoordeeld door de Lokale Visserij Groep Zeeland, met gedeputeerde Van Beveren als voorzitter. De Lokale Groep bestaat verder uit vertegenwoordigers van visserij-organisaties, gemeenten en de toeristische sector. Voldoet het project waarvoor subsidie wordt aangevraagd aan de toelatingseisen, dan toetst de lokale groep of de aanvraag inhoudelijk aansluit op de provinciale ontwikkelingsstrategie. De beste projecten komen het eerst in aanmerking voor subsidie.

Lees ook:720.000 euro voor visserijgebieden!
Lees ook:Geld voor het Zeeuwse platteland!
Lees ook:Nieuwe subsidiemogelijkheid OP-Zuid!
Lees ook:Plattelandsgeld!
Lees ook:Eu-subsidie voor plattelandsontwikkeling en bevorderen leefbaarheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>