IGZ heft verscherpt toezicht ADRZ op!

adrz

GOES / VLISSINGEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis met ingang van afgelopen maandag opgeheven. Volgens de inspectie heeft het ADRZ aan de belangrijkste randvoorwaarden voldaan voor het sturen op patiëntveiligheid.
Het verscherpt toezicht werd mede ingesteld omdat het ADRZ vorig jaar zomer nog niet beschikte over het VMS-veiligheidscertificaat. Dat certificaat is inmiddels behaald. De directeur van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) reikt het officiële document op maandag 2 juni uit aan het ADRZ.
De Raad van Bestuur van het ADRZ is bijzonder verheugd dat het verscherpt toezicht wordt opgeheven. Volgens bestuursvoorzitter Huybert van Eck wordt ermee bevestigd dat het ADRZ het afgelopen jaar grote stappen heeft gemaakt op het gebied van patiëntveiligheid. ,,Na het toekennen van het certificaat is dit in korte tijd het tweede geweldige bericht dat de medewerkers van het ADRZ krijgen. Het is een beloning voor het vele werk dat zij hebben verricht. In relatief korte tijd hebben zij deze slag gemaakt en dat is kenmerkend voor de flexibiliteit van onze medewerkers.’’
De IGZ constateert dat het ziekenhuis het afgelopen jaar hard heeft gewerkt aan verbeteringen en ziet dat op vele niveaus goede verbetermaatregelen zijn genomen. De inspectie heeft geverifieerd dat het VMS op accrediteerbaar niveau is. Volgens de inspectie heeft het ADRZ vanaf medio juli 2013 op diverse fronten actie ondernomen om een majeure inhaalslag te maken op de terreinen kwaliteit en veiligheid van zorg en de sturing hierop door de Raad van Bestuur. De inspectie merkt een toename van veiligheidsbewustzijn in alle geledingen van het ziekenhuis.
De komende maanden blijft de inspectie intensief toezicht uitvoeren om de voortgang op de ingezette verbetermaatregelen te toetsen.

Lees ook:ADRZ: Begrip voor verlenging verscherpt toezicht!
Lees ook:Groot compliment van Inspectie voor ADRZ!
Lees ook:Admiraal de Ruyter Ziekenhuis onder verscherpt toezicht!
Lees ook:VGZ nu al contract met ADRZ!
Lees ook:VMS-veiligheidscertificaat voor ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>