Groot compliment van Inspectie voor ADRZ!

adrz

GOES – “Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is ‘zelfredzaam’ en in staat om bij te blijven bij de ontwikkelingen die nog komen.” Dat grote compliment geeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het ADRZ in een vandaag verschenen eindrapport. De Inspectie zegt waardering te hebben voor het ziekenhuis en de mensen die er werken, vanwege de veerkracht die het afgelopen jaar is getoond.

Het eindrapport vormt de afsluiting van het Verscherpt Toezicht, dat tot mei van dit jaar van toepassing was. De Inspectie besloot het Verscherpt Toezicht in te stellen omdat het ADRZ nog niet aan alle eisen voldeed om in aanmerking te komen voor het VMS- veiligheidscertificaat. Dit voorjaar werd dat certificaat alsnog toegekend. In mei werd daarom het Verscherpt Toezicht opgeheven.
In haar eindrapport laat de Inspectie zich zeer lovend uit over het ADRZ. ,,De Inspectie heeft geconstateerd dat het ADRZ, indachtig de Zeeuwse wapenspreuk, heeft geworsteld, maar boven is gekomen. De inspectie heeft waardering voor de veerkracht die het ziekenhuis en de mensen die er werken heeft getoond.’’
Nadat het Verscherpt Toezicht was opgeheven, heeft de IGZ nog een aantal kritische bezoeken gebracht aan het ADRZ. De inspectie constateert dat in het ADRZ inmiddels gebruik wordt gemaakt van een digitaal dashboard dat ontwikkelingen rondom kwaliteit en veiligheid, financiën en organisatie nauwkeurig registreert. Met stoplichtkleuren is aangegeven in welke mate aan de doelen wordt voldaan. Op afdelingsniveau kan worden doorgeklikt naar patiëntniveau. Zo kunnen afdelingen exact zien hoe zij scoren en waar bijgestuurd moet worden. Het dashboard wordt gebruikt door de Raad van Bestuur, sectormanagers, teamleiders en vakgroepen. Bij afwijkingen van de resultaten worden acties uitgezet ter verbetering.
De Raad van Bestuur van het ADRZ is zeer ingenomen met het eindrapport, dat aangeeft dat de medewerkers van het ziekenhuis nu voldoen aan de hoge eisen voor kwaliteit en veiligheid.

Lees ook:ADRZ: Begrip voor verlenging verscherpt toezicht!
Lees ook:IGZ heft verscherpt toezicht ADRZ op!
Lees ook:VGZ nu al contract met ADRZ!
Lees ook:Claudia Brandenburg lid Raad van Bestuur ADRZ!
Lees ook:Bestuurder Vos van ADRZ treedt terug!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>