Middelburg gaat voor nul op de meter woningen!

huizen

MIDDELBURG – De Middelburgse wethouder Chris Dekker tekende afgelopen maandag in Den Haag de Deal “Stroomversnelling Koopwoningen”. Voor de particulier houdt de Deal in dat zij middels een lening hun woning kosteloos duurzaam kunnen vernieuwen.

Het is kosteloos omdat aflossing en rente over dertig jaar gelijk zijn aan of lager zijn dan de kosten voor het energieverbruik over dertig jaar voor de renovatie. Middelburg is de eerste Zeeuwse gemeente die deze deal ondertekent.

De Deal, die ondertekent werd in aanwezigheid van minister Stef Blok en Prins Carlos Bourbon de Parme, is een afspraak tussen Bouwbedrijven, makelaars/taxateurs, banken, hypotheekverstrekkers, gemeenten, energiecoöperaties, renovatiewinkels en garantie-instellingen. Middelburg ondertekende de Deal omdat de doelstelling ervan uitstekend past in het beleid om in 2050 energieneutraal te worden.

Na een pilot van honderd woningen, komen vanaf 2016 zo’n 50.000 koopwoningen per jaar in aanmerking voor een ‘total make-over’. Het is de bedoeling dat de huiseigenaren vanaf 1 januari 2016 kant-en-klare renovatiepakketten kunnen kopen in speciale renovatiewinkels. Uit onderzoek blijkt dat 33% van de woningbezitters nu al grote belangstelling heeft voor het aanbod. Om huiseigenaren enthousiast te maken voor de Deal – comfortabel wonen zonder energierekening – is begin 2014 de campagne Ons Huis Verdient Het van start gegaan. Via social media, een website en een gelijknamig tv-programma op RTL4 werden in het eerste halfjaar al circa twee miljoen mensen bereikt met de boodschap dat wonen zonder energierekening aantrekkelijk, betaalbaar en bereikbaar is voor veel mensen.

Lees ook:Huizenprijzen dalen in Zeeland het hardst
Lees ook:Alleen in Zeeland stijgen de prijzen van koophuizen nog
Lees ook:Vergunninghouders naar Buitenruststraat
Lees ook:Bespaar geld en energie!
Lees ook:Bespaar geld en energie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>