Vergunninghouders naar Buitenruststraat

middelburg logo

MIDDELBURG – De eerste bewoners nemen vanaf 1 augustus hun intrek in het voormalige pand van Woongoed aan de Middelburgse Buitenruststraat 235.

De stofwolken van de verbouwing trekken op. De transformatie van het voormalige pand van Woongoed naar een woongebouw is bijna voltooid. Vanaf 1 augustus verhuizen de eerste mensen naar dit pand dat verhuurd gaat worden aan in totaal 40 mensen, waaronder dertig vergunninghouders.

Het pand is verdeeld in vijf aparte wooneenheden. De kleinste wooneenheid bestaat uit drie kamers. In de andere wooneenheden komen zeven of acht alleenstaande vergunninghouders en drie Nederlandse woningzoekenden te wonen die gezamenlijk een gemeenschappelijke ruimte, keuken en sanitair delen. Iedere wooneenheid heeft een eigen afsluitbare toegangsdeur. De stichting Vluchtelingenwerk Zeeland begeleidt de vergunninghouders en zal hen helpen om in te burgeren en wegwijs te worden in Nederland. Ook de andere medebewoners zullen hierin een rol gaan vervullen.

Stichting Philadelphia Zorg gevestigd aan de Agaat zal een ruimte op de begane grond gaan huren voor dagactiviteiten in het pand. Deze mensen krijgen een aparte ingang in het pand dat bereikbaar is via hun tuin.

Villex zal het beheer van de groepsgewijze bewoning op zich nemen.

 

Lees ook:Tijdelijk vergunninghouders Hof van Sint Pieter
Lees ook:Vluchtelingen in kantoorpand!
Lees ook:Verbouwing De Vurssche!
Lees ook:Workshops vergunninghouders gestart
Lees ook:Ontwikkeling nieuwe woningen Vlissings Scheldekwartier!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>