Verkeerslicht overbodig!

stoplicht

GOES - Het verkeerslicht op het kruispunt Van de Spiegelstraat – Zonnebloemstraat in Goes wordt de ze weekweggehaald omdat het niet meer nodig is om op deze plek een verkeerslicht te hebben. Door verwijderen van het stoplicht stroomt het verkeer beter door, wordt het veiliger en worden kosten bespaard.

In september 2014 is onderzoek gedaan naar het functioneren van het kruispunt met uitgeschakeld verkeerslicht. De wachttijden voor fietsers die de Van de Spiegelstraat oversteken zijn minimaal. Ook het autoverkeer uit de Zonnebloemstraat hoeft niet lang te wachten. Onnodig wachten voor een rood verkeerslicht – en daarmee de kans op door rood rijden – wordt daarmee voorkomen. En zoals vooraf te verwachten was stroomt het verkeer op de Van de Spiegelstraat prima door.

In de week van 3 november wordt het verkeerslicht op knipperen gezet. Voor die tijd worden er enkele maatregelen op het kruispunt genomen. Belangrijkste is dat de voorsorteervakken verdwijnen en er een gefaseerde oversteek gemaakt wordt voor de fietsers en voetgangers. Op die manier kunnen zij  de Van de Spiegelstraat in twee keer oversteken.

Mocht u vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met de afdeling Omgeving en Economie, Joep Stortelder (0113) 249 771, [email protected]

Lees ook:Wegwerkzaamheden in Goes!
Lees ook:Slippertje vrouw zorgt voor crash met motor
Lees ook:Verbetering kruispunt Goes
Lees ook:Langevielebuitenbrug afgesloten
Lees ook:Roodlichtcontroles!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>