Werkzaamheden molens!

gereedschapskist

KLOOSTERZANDE – Aan de molens in Kloosterzande en in Hulst worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

De gemeente Hulst heeft twee molens in eigendom, te weten de open standerdmolen aan de Groenendijk te Kloosterzande en de korenmolen op de stadswal te Hulst. De derde molen in de gemeente, die op Kuitaart, is in particuliere handen.

Jaarlijks worden de molen geïnspecteerd door de Monumentenwacht Zeeland. Uit de inspectierapporten bleek dat op korte termijn ingrijpende onderhoudswerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd aan de molen te Hulst en Kloosterzande.

Bij de molen op de Groenendijk moeten een aantal draagbalken middels kunsthars worden versterkt. Verder wordt de voorzijde van de kap voorzien van luiken en moet het maalwerk aan de binnenzijde worden nagelopen.

De korenmolen in Hulst dient te worden voorzien van een drietal nieuwe stabiliseringsschoren. Deze zijn door de weersinvloeden dermate ingerot, dat vervanging noodzakelijk is. Ook wordt de wieken-as en de vang(rem) afgesteld en waar nodig voorzien van een nieuwe bekleding.

Omdat het specialistisch werk betreft, wordt het uitgevoerd door een molenmakersbedrijf. Als het weer het toelaat wordt het werk nog dit jaar uitgevoerd. Een en ander kost in totaal circa 27.000 euro.

Lees ook:Nationale Molendag Schouwen-Duiveland
Lees ook:Molens open tijdens de Molendag Schouwen-Duiveland!
Lees ook:Molendraaister Nel met pensioen
Lees ook:Kruising Kloosterzande afgesloten!
Lees ook:Groenendijk Kloosterzande afgesloten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>