Bijna 1,8 miljoen extra voor huishoudelijke hulp!

huishoudelijke hulp

VLISSINGEN - Het plan dat de Walcherse gemeenten en zorgaanbieders hebben ingediend bij staatssecretaris van Rijn om extra geld te krijgen voor huishoudelijke hulp, is goedgekeurd. Het plan zorgt voor behoud van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen in loondienst bij de zorgaanbieders. De Walcherse gemeenten krijgen voor de jaren 2015 en 2016 bijna 1,8 miljoen euro.

Dienstencheque

Gemeenten en zorgpartners zetten een systeem op van zogenaamde ‘dienstencheques’. Met deze  cheques kunnen inwoners huishoudelijke hulp inkopen. De cheques zijn bedoeld voor inwoners die nu huishoudelijke hulp van de gemeente krijgen en die hulp vanaf volgend jaar zelf moeten betalen.

Ook voor mantelzorgers

Inwoners kunnen de dienstencheques verzilveren bij de betrokken thuiszorgaanbieders die op Walcheren actief zijn. De gemeenten willen de dienstencheques ook beschikbaar stellen aan mantelzorgers die overbelast zijn of dreigen te raken.

Verder uitwerken

De Walcherse gemeenten en de zorgaanbieders gaan het plan nu verder uitwerken. Begin 2015 is bekend hoeveel dienstencheques er beschikbaar zijn, hoeveel de dienstencheques per stuk gaan kosten en hoe deze te verkrijgen zijn.

Lees ook:Walcheren wil geld voor huishoudelijke hulp!
Lees ook:Toelage huishoudelijke hulp!
Lees ook:Huisbezoeken voor de huishoudelijke hulp
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage tot 1 juni 2017 vijf euro!
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage toch nog vijf euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>