Vogelgriep en maatregelen voor Zeeland!

kip

MELISKERKE – Misschien lijkt het nog een ‘Ver van mijn bed show’, toch moeten ook de Zeeuwen oppassen: Sinds 16 november 2014 is er bij verschillende pluimveebedrijven in Nederland vogelgriep geconstateerd.

 Vogelgriep (aviaire influenza, AI) is een verzamelnaam voor verschillende griepvirussen die gevaarlijk zijn voor onder meer kippen, eenden en kalkoenen. Sommige soorten vogelgriep kunnen mensen besmetten. Sinds 16 november 2014 is er bij verschillende pluimveebedrijven in Nederland vogelgriep geconstateerd. Om de vogelgriep te bestrijden neemt het ministerie van Economische Zaken maatregelen door heel Nederland die ook Zeeland treffen.
Wat houden deze maatregelen voor Zeeland in?

De maatregelen van het ministerie treffen ook besluiten van Gedeputeerde Staten van Zeeland. Zo zijn onder andere ontheffing voor het vangen of doden van damherten en ganzen geschorst. Ook mag er (tijdelijk) niet meer gejaagd worden in Zeeland. De maatregelen van het miniserie wijzigen regelmatig voor de meest actuele en juiste informatie verwijzen wij u naar onderstaande site.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vogelgriep/maatregelen-uitbraak-vogelgriep

 

Lees ook:Rijk neemt aanvullende maatregelen vogelgriep!
Lees ook:Update Vogelgriep!
Lees ook:Zeeuws jachtverbod vanwege winters weer!
Lees ook:Vogelgriep!
Lees ook:Verschrikkelijk vogelgriep drama in Schore

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>