Rijk neemt aanvullende maatregelen vogelgriep!

vogelgriep

MIDDELBURG - Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft afgelopen maandag aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan en het risico op besmetting van pluimveebedrijven te beperken.

Maatregelen

Vanaf die datum geldt een aangescherpte bezoekersregeling voor pluimveebedrijven. Dit betekent dat de stallen niet door buitenstaanders bezocht mogen worden, met uitzondering van bijvoorbeeld een dierenarts. Daarnaast moeten kinderboerderijen, dierentuinen en houders van hobby-vogels er voor zorgen dat bezoekers niet in contact komen met de gehouden vogels. Verder heeft de staatssecretaris een verbod ingesteld op het tentoonstellen van sierpluimvee en watervogels. Ook geldt er een verbod op de jacht op watervogels en op jachtactiviteiten waarbij watervogels verstoord worden. De aanvullende maatregelen worden uit voorzorg genomen nadat pluimveebedrijven in Hongarije, Duitsland en Oostenrijk besmet zijn geraakt met het vogelgriepvirus H5N8.

Zeeland

In Zeeland heerst nog geen vogelgriep maar de door de Staatssecretaris afgekondigde maatregelen zijn hier wel van kracht. Dit betekent dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende ontheffingen op grond van de Flora- en faunawet, zoals bijvoorbeeld voor het doden van ganzen. Ook de reguliere jacht in of nabij gebieden met veel watervogels is niet toegestaan.

Meer informatie? Lees dan het volledige nieuwsbericht van het Rijk.

Lees ook:Vogelgriep en maatregelen voor Zeeland!
Lees ook:Informatie vogelgriep!
Lees ook:Vogelgriep!
Lees ook:Update Vogelgriep!
Lees ook:Tereurdreiging: Geen aparte maatregel politievrijwilligers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>