Archeologisch veldonderzoek!

archeologisch onderzoek

MIDDELBURG – Er is tot en met half januari archeologisch veldonderzoek langs de Tractaatweg (de weg tussen de Sluiskiltunnel en de Belgische grens). Dit als voorbereiding voor de verbreding van deze weg. 4500 vierkante meter aan proefsleuven wordt gegraven om de archeologische waarde van de bodem te onderzoeken.

Er wordt gegraven op en naast het nieuwe tracé van de Tractaatweg. Uit eerder bureauonderzoek en boringen is gebleken dat er archeologische vondsten te verwachten zijn uit de steentijd, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Denk hierbij aan de resten van forten en sluizen, middeleeuwse akkers, Romeinse boerderijen of vuurstenen voorwerpen. Voordat de aannemer start met graafwerkzaamheden voor de aanleg van de weg moeten deze zones onderzocht zijn op archeologische waarden.

Vlot en veilig

Vlot en veilig van Goes naar Gent. Daar werkt de Provincie aan met de verbreding van Sloeweg en de Tractaatweg N62. De werkzaamheden aan de Sloeweg zijn al gestart.
Op dit moment is de Provincie volop bezig met de voorbereidingen voor de verbreding van de Tractaatweg. Zo worden diverse onderzoeken gedaan en zoekt de Provincie in 2015 een aannemer die het werk gaat uitvoeren. De planning is dat de Tractaatweg begin 2018 verbreed is naar twee keer twee rijstroken.

Lees ook:Infomarkt Tractaatweg
Lees ook:Verdubbeling Tractaatweg!
Lees ook:Werkzaamheden Tractaatweg!
Lees ook:Statuten Tractaatweg ondertekend!
Lees ook:Verbreding Tractaatweg Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>