Is er hoop voor de huishoudelijke hulp?

huishoudelijke hulp

VLISSINGEN – Ook in Vlissingen volgt men de gang van zaken over het stopzetten van de tegemoetkoming voor de huishoudelijke hulp. Wethouder Albert Vader: “De rechtbank van Groningen heeft afgelopen dinsdag uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door een echtpaar waarvan de tegemoetkoming voor de huishoudelijke hulp wordt stopgezet met ingang van 1 januari 2015. Eiser werd hierbij in het gelijk gesteld.”

“Ik kan me voorstellen dat u zich afvraagt wat het standpunt van het college is naar aanleiding van deze uitspraak. dinsdagmiddag heb ik de vraag om (juridisch)advies uitgezet binnen de organisatie. Maandag aanstaande zal ik dit in mijn staf bespreken en vervolgens dinsdag in het college brengen.”

“Zodra we de uitspraak van de rechter hebben beoordeeld en in het college besproken hebben, zal ik u nader informeren.”

GroenLinks reageert

 GroenLinks-fractievoorzitter Alex Soplantila: “Ik heb de uitspraak van de rechtbank van Groningen ook gelezen.
Omdat de periode van Kerst en Nieuwjaar eraan komen ben ik van mening dat het beoordelen van deze uitspraak, die zeer waarschijnlijk consequenties heeft voor onze opstelling hier in Vlissingen (het stopzetten van de tegemoetkoming huishoudelijke hulp), zeer snel zou moeten plaatsvinden.”
“Het is nu woensdagmorgen. Volgens mij moet het mogelijk zijn om vrijdag al tot een B&W standpunt te komen. Als er volgende week nog een brief de deur uit moet naar de clienten die met huishoudelijke hulp te maken hebben dan moet er mijn inzienszeer snel gecommuniceerd worden. Indien mogelijk moeten we misschien morgenavond al in de gemeenteraad dit onderwerp bespreken of op zijn minst dat B&W ons gevoelen hierover aanhoort.”

Lees ook:Toelage huishoudelijke hulp!
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage toch nog vijf euro
Lees ook:Huisbezoeken voor de huishoudelijke hulp
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage tot 1 juni 2017 vijf euro!
Lees ook:Zak geld voor huishoudelijke hulp?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>