Weer operaties ADRZ!

adrz

GOES – Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft afgelopen woensdag elf geplande operaties moeten opschorten omdat alle beschikbare verpleegbedden in gebruik waren. Daarmee zorgde het ziekenhuis ervoor dat er voldoende ruimte overbleef voor acute patiënten. Inmiddels zijn de geplande operaties weer hervat. Voor de komende week geldt echter wel voor ‘nieuwe’ patiënten dat hun operatie indien mogelijk een of twee weken wordt opgeschoven.

Vanwege een onverwacht groot aanbod van onder meer patiënten met bijkomende griepverschijnselen, ontstond eerder deze week een grote druk op de Acute Opname Afdeling (AOA). Op deze afdeling met 54 bedden verblijven patiënten maximaal 48 uur. In die tijd wordt de diagnose vastgesteld en wordt bepaald of de patiënt naar huis mag of bijvoorbeeld naar een verpleegafdeling moet worden overgebracht. Omdat op de verpleegafdelingen te weinig vrije bedden beschikbaar waren, kon er onvoldoende doorstroom vanaf de AOA plaatsvinden. Het ADRZ besloot daarom de geplande operaties op te schorten. Een dag later was er weer voldoende capaciteit om het programma te hervatten.

Het voor volgende week geplande OK-programma gaat door, maar vooralsnog worden operaties voor nieuwe electieve patiënten voor zover dat mogelijk is, naar een later tijdstip doorgezet. Daarmee zorgt het ADRZ ervoor dat aan de ene kant de geplande operaties doorgaan en dat daarnaast ook voldoende ruimte blijft om acute patiënten op te vangen.

 De verwachting is dat de griepepidemie nog enige tijd aanhoudt. Mede daardoor zal het beleid dan ook per dag moeten worden bepaald.

 

Lees ook:Probleem noodstroomvoorziening ziekenhuis Goes nog niet over!
Lees ook:ADRZ sluit nieuw noodstroomaggregaat aan
Lees ook:ADRZ spreidt operaties over Goes en Zierikzee!
Lees ook:ADRZ: NORO-virus onder controle!
Lees ook:Ziekenhuis de Mortiere mogelijk niet haalbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>