Daling voortijdig schoolverlaters!

schoolklas

MIDDELBURG - Meer jongeren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs ronden met succes hun opleiding af. Het aantal jongeren dat vorig jaar voortijdig de schoolbanken verliet daalde op Walcheren met 18,7% ten opzichte van het jaar ervoor. Een top resultaat. Daarom ontvingen de wethouders Onderwijs van Middelburg, Vlissingen en Veere maandag een felicitatiekaart van minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Het succes is onder andere te verklaren door het feit dat de leerplichtambtenaren en consulenten van het RBL Walcheren preventief aanwezig zijn op de scholen en verzuim in een zo vroeg mogelijk stadium aanpakken.

Het Regionaal Bureau voor Leerlingzaken (RBL) houdt toezicht op het naleven van de Leerplichtwet voor kinderen en jongeren tot 16 jaar en de kwalificatieplicht voor jongeren tot 18 jaar. Tevens is het RBL verantwoordelijk voor de uitvoering van de ‘Wet Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten’.

Lees ook:Minder jongeren voortijdig van school!
Lees ook:Dag van de Politiek: Jongeren vs. Cultuur!
Lees ook:Starten met Succes op Walcheren!
Lees ook:Vragen stel je bij het Vlissings Jongerenloket!
Lees ook:Kapelle: sluitende meerjarenbegroting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>