Ontslagen thuiszorg voorlopig van de baan!

actie blog

MIDDELBURG – Thuiszorgmedewerkers van zorgorganisatie Zorgstroom in Middelburg hebben met hun acties een eerste resultaat geboekt: de ontslagen zijn voorlopig van de baan. De thuiszorgers kunnen in elk geval aan het werk blijven totdat de gemeenten alle keukentafelgesprekken hebben gevoerd. De resultaten van deze gesprekken worden waarschijnlijk  in september of oktober bekend gemaakt. “Actie voeren helpt. De thuiszorgers hebben Zorgstroom en de gemeenten Middelburg en Vlissingen laten zien dat de ontslagen veel te voorbarig waren. We zijn blij met dit eerste resultaat en blijven er alles aan doen om de zorg in Zeeland te redden’, aldus Hilde ter Doest, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn.Op 23 maart bepalen de actievoerende thuiszorgmedewerkers van FNV Zorg & Welzijn de vervolgstappen.
Structureel budget
In het najaar van 2014 kondigde Zorgstroom het ontslag van 150 huishoudelijke hulpen aan. Inmiddels is gebleken dat met het extra budget voor huishoudelijke hulp voor de gemeenten op Walcheren, medewerkers met een regulier contract in dienst kunnen worden gehouden.FNV Zorg & Welzijn zal zowel lokaal op Walcheren als landelijk bij staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan blijven kloppen voor de omvorming van deze tijdelijke toelage (2015 en 2016) in structureel budget. ‘Thuiszorg is belangrijke zorg en stelt mensen in staat langer zelfstandig te blijven wonen. Het voorkomt dat mensen vervuilen, vereenzamen of zieker worden,’ aldus Hilde ter Doest.

Bron: FNV

Lees ook:Vlissingen neemt bezwaarschrift tegen zorgafbraak in behandeling!
Lees ook:Actie thuiszorgmedewerkers tegen zorgafbraak!
Lees ook:Behoud Zeeuwse banen in de zorg!
Lees ook:Thema-avond FNV op Walcheren!
Lees ook:Extra geld huishoudelijke hulp!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>