75 euro voor mantelzorger!

portemonnee

VLISSINGEN - Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen hun mantelzorger waarderen met € 75,-. De hulpvrager kan deze mantelzorgwaardering tussen 1 februari en 30 april 2015 aanvragen bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nlof via het telefoonnummer  (0118) 55 35 30.

Waarom mantelzorgwaardering?

De samenleving vraagt ons zo veel mogelijk zelf te doen en te regelen. Zo mogelijk samen met familie, vrienden of kennissen. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage hierin. De Walcherse gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de mantelzorgwaardering, die in de plaats komt van het mantelzorgcompliment.  De mantelzorgwaardering komt meer mensen ten goede, juist ook mensen die mantelzorg geven aan naasten die (nog) geen door de gemeente betaalde hulp ontvangen. 

Wanneer komt iemand in aanmerking?

De hulpvrager kan de waardering voor zijn of haar mantelzorgers aanvragen wanneer zij langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de hulpvrager zoals familie, buren of vrienden. Professionele zorgverleners of vrijwilligers komen niet in aanmerking voor de waardering. De hulpvrager moet op 30 april 2015 ouder zijn dan 4 jaar. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen.

Hoe gaat het verder?

Wanneer een hulpvrager op Walcheren de mantelzorgwaardering tussen 1 februari en 30 april 2015 bij Manteling heeft aangevraagd, krijgt hij/zij het bedrag in de maand mei op zijn of haar bankrekening gestort. De hulpvrager kan het vervolgens naar eigen inzicht verdelen over één of meerdere van zijn/haar mantelzorger(s).

Meer informatie

Aan mantelzorgers is gevraagd hoe zij het liefst door de gemeenten gewaardeerd  willen worden. Dat leverde als uitkomst op dat mensen het liefst een vrij te besteden bedrag willen ontvangen. Door het bedrag aan hulpvragers uit te keren, kunnen zij ook de mantelzorgers die buiten Walcheren wonen waarderen.
Komt u niet in aanmerking en bent u het daar niet mee eens, dan kunt u gebruik maken van de bezwaarregeling. Informatie daarover vindt u vanaf 1 februari 2015 op de website www.mantelingwalcheren.nl.
Heeft u vragen over mantelzorg? Dan kunt u terecht bij Manteling. Voor vragen over welzijn, zorg en opgroeien gaat u naarPorthos.

Lees ook:Mantelzorgwaardering!
Lees ook:Mantelzorgwaardering!
Lees ook:Verras uw mantelzorger
Lees ook:Mantelzorgwaardering
Lees ook:Mantelzorgwaardering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>