Europa om de hoek Kijkdagen!

europese vlag blog

MIDDELBURG - Europese fondsen maken veel projecten in Nederland mogelijk. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom organiseren we ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’. De vijfde editie vindt plaats op 8, 9 en 10 mei 2015. Kijk voor meer informatie over Europese projecten en de Kijkdagen op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

Tijdens de Kijkdagen openen vier Zeeuwse organisaties hun deuren om te laten zien wat zij precies doen:

Incidentenbestrijding op zee

Eén van de Zeeuwse projecten die een kijkje in de keuken geeft is Maritime Incident Respons Groups EU (MIRG-EU), waarbij hulpdiensten incidenten op zee bestrijden. De Westerschelde is één van de drukst bevaren waterwegen ter wereld waar veiligheid van groot belang is. Snel en adequaat optreden van internationale hulpdiensten de goed samenwerken kan veel leed voorkomen. Daarom heeft de Veiligheidsregio Zeeland het initiatief genomen voor het project. Samen met brandweerkorpsen uit België, Frankrijk en Engeland zijn teams opgezet die getraind, geoefend en uitgerust zijn om incidenten zoals brand aan boord van schepen onder controle te krijgen. Het project ontving € 1.627.342,00 subsidie uit Europa.

MIRG-EU laat op 8 mei zien waartoe de MIRGs in staat zijn bij een incident op zee. Iedereen is om 9.00 uur welkom in de Brandweerkazerne aan de Olympiaweg in Vlissingen. Aanmelden graag voor 8 mei via [email protected].

Veelzijdig Veere

De gemeente Veere wil met het project ‘Veelzijdig Veere’ de stad Veere aantrekkelijker maken voor wonen, werken en recreatie. Het project moet de cultuurhistorische kwaliteit van Veere versterken en de stad meer beleefbaar maken. Veere ontvangt hiervoor een subsidie van € 950.494,00 uit Europa.

Veere neemt deel aan de Kijkdagen op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2015 en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kijkdagen kunnen de volgende onderdelen bezichtigd worden:

  • Gerestaureerd stadhuis is opening voor bezichtiging (gratis)
  • Gerestaureerde zeemuren zijn toegankelijk (gratis)
  • Rondwandelingen in de stad met en zonder gids (gratis)

Incubator DOK 41

Bij DOK41, gelegen op Kenniswerf in Vlissingen kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met bedrijfsleven, intermediairs en kennisinstellingen.  Het project ontving € 648.354,00 Europese subsidie.

Op vrijdag 8 mei  opent DOK41, Broedplaats voor innovatieve en creatieve ondernemers, haar deuren voor het  publiek. Er worden van 14.30 – 16.00 uur rondleidingen gegeven.

Krachten bundelen voor rendabele algenkweek

Het uiteindelijke doel van het project is om de laaggeclassificeerde mosselen op te waarderen voor de versmarkt. Hierdoor wordt het aanbod groter, omdat de mosselen die anders rechtstreeks naar de conservenindustrie gaan, nu ook in aanmerking komen voor de versmarkt. De verwerking van consumptierijpe mosselen dient daarom te worden verbeterd en versneld.

De ruimte in de kwekerij is vrij beperkt. Belangstellenden moeten zich van tevoren opgeven. Rondleidingen  worden gegeven op gezette tijden (max. 25 personen per rondleiding):

De rondleidingen duren ca. 1 uur en vinden plaats op:
Vrijdag 8 mei om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00  uur
Zaterdag 9 mei om 9.00 uur, 10.30 uur en 12.00 uur.

Vooraf aanmelden met vermelding datum/tijdstip van de rondleiding op[email protected].

 

Lees ook:Europa om de hoek!
Lees ook:Kom naar de Europa om de hoek Kijkdagen!
Lees ook:‘Europa om de hoek Kijkdagen’!
Lees ook:Eu-subsidie voor plattelandsontwikkeling en bevorderen leefbaarheid
Lees ook:Europa om de hoek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>