Kinderen in Armoede!

kinderen armoede

MIDDELBURG – De Kinderombudsman, Splinter en de Walcherse gemeenten houden op maandagavond 22 juni een inspirerende bijeenkomst in het stadhuis in Middelburg met als thema Kinderen in Armoede.

Samen willen zij met professionals, betrokkenen en politici in de provincie Zeeland in gesprek over een kindgericht armoedebeleid met als doel om gezamenlijk een vuist te maken tegen armoede.

1 op 9 kinderen groeit op in armoede

Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Opgroeien in armoede heeft veel effect op het leven van kinderen. Kinderen worden dagelijks geconfronteerd met geldgebrek. Niet alleen omdat materiële zaken ontbreken, maar vooral omdat ze niet mee kunnen doen. De Kinderombudsman vindt dat armoede geen stempel mag drukken op de rest van je leven. Daarom adviseerde de Kinderombudsman in 2013 gemeenten om een armoedebeleid te ontwikkelen, met hulp die direct ten goede komt aan kinderen. Ook de gemeenteraden op Walcheren vinden dat kindarmoede aangepakt moet worden. Zij hebben dan ook het initiatief genomen om dit jaar te komen tot een kindpakket waarbij participatie van kinderen een essentiële rol speelt.

Inspiratie op 22 juni

Om inspiratie op dit vlak op te doen en te verbreden wordt er op 22 juni een Zeeuwsbrede bijeenkomst met de 1e Kinderombudsman van Nederland Marc Dullaert georganiseerd. Hij wil graag laten zien wat armoede voor kinderen betekent, horen waar politici en professionals in de praktijk tegenaan lopen en samen met diverse andere sprekers praktische handvatten bieden voor een kindgericht armoedebeleid waar kinderen zelf ook mee mogen praten.

Van harte welkom

Professionals en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich tot en met 11 juni aanmelden via [email protected] waarna het programma wordt toegezonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees ook:Kinderen in armoede!
Lees ook:Doelgericht armoedegeld verdelen!
Lees ook:Van Rijn: meldcode kindermishandeling minder vrijblijvend!
Lees ook:Ouders op stap in Vlissingen
Lees ook:8 miljoen euro om armoede en schulden tegen te gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>