Ouders op stap in Vlissingen

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen en enkele horecaondernemers uit Vlissingen houden op woensdag 29 juni een stapavond voor alle ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Op deze manier kunnen zij kennismaken met de horecagelegenheden waar hun kinderen uitgaan en bovendien is dit een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het thema jeugd en alcohol.

In de leeftijd van 13 tot 17 jaar gaan veel jongeren voor het eerst stappen. Dit brengt voor veel ouders vragen met zich mee. Tijdens de stapavond informeren verschillende partijen de ouders/verzorgers over welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen zodat jongeren veilig en gezond kunnen uitgaan. Ook krijgen ouders/verzorgers advies over hoe om te gaan met alcoholgebruik door hun kinderen, kunnen ze vragen stellen aan deskundigen en bovendien is deze ontmoeting bij uitstek de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Vanaf 18.30 uur zijn ouders/verzorgers van harte welkom in de bibliotheek aan de Spuistraat 6 in Vlissingen. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na een welkom en een toelichting op het onderwerp gaan de ouders in groepen langs een aantal cafe’s waar steeds een korte workshop plaatsvindt. Het volledige programma is te bekijken op www.laatzenietverzuipen.nl.

Aanmelden

Ouders die zich nog willen aanmelden voor de stapavond kunnen dat doen via www.laatzenietverzuipen.nl. Deelname is overigens gratis.

Laat ze niet (ver)zuipen

De stapavond is georganiseerd vanuit het project ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ waarin de dertien Zeeuwse gemeenten hun samenwerking gebundeld hebben en gezamenlijk het alcoholprobleem onder de jeugd aanpakken. Het doel van deze stapavond is om met ouders in gesprek te gaan over het thema jeugd en alcohol. De stapavonden blijken een succesvolle aanpak, de eerste avond in Goes trok zo’n 120 deelnemers. Inmiddels is ook in Renesse een stapavond gehouden. Vlissingse ouders die op 29 juni niet in de gelegenheid zijn, kunnen op 6 juli naar de stapavond in Middelburg. Jongeren stappen immers ook in buurgemeenten. De bedoeling is deze stapavonden uit te breiden over heel de provincie.

Lees ook:Vlissingse ouders gaan op stap…..
Lees ook:Omgaan met pubers!
Lees ook:Goese ouders gaan weer op stap!
Lees ook:Stapavond voor ouders!
Lees ook:De alcoholvrije puber!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>